Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Продовольча безпека та стійкість агробізнесу в умовах воєнного стану
2023-06-16

Підтримка аграрного сектору в умовах воєнного стану є надважливою передумовою для стійкості економічного фронту. Розвиток економіки потребує чіткої стратегії і злагодженості. Керуючись таким принципом, Хорольська міська рада, як представницький орган місцевого самоврядування,  працює в напрямку об’єднання зусиль та обміну передовим досвідом задля розвитку аграрної сфери нашої територіальної громади. 

З цією метою 16 червня відбувся захід у форматі круглого столу за участі представників міської ради, Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА, міжнародного представництва USAID АГРО та аграріїв Хорольщини.

Присутні на заході ознайомилися з кейсами для агробізнесу, кращими практиками та програмами з аграрного і сільського розвитку. З вітальним словом виступили міський голова Сергій Волошин та його заступник з питань діяльності виконавчих органів Валентин Місніченко.

Акцентували увагу на презентацію програми комплексного розвитку агробізнесу, яку представив менеджер проектів розвитку ланцюгів доданої вартості програми USAID АГРО Владислав Гуленко. У фокусі цієї програми – глобальна продовольча безпека та стійкість агробізнесу України. Її ключовими напрямками є розвиток продуктивності та доступу до ринку, покращення послуг для агросектору та вдосконалення регуляторного середовища агросектору України. Програма охоплює понад 14000 агро мікро-, малих та середніх підприємств, для підтримки і розвитку яких залучено до 1,7 млрд. гривень. Доповідач запросив представників фермерської спільноти активніше долучатися до співпраці. Кожен охочий має змогу ознайомитися з умовами участі в конкурсі на одержання співфінансування для проєктів з переробки зернових, олійних та бобових культур, подавши заявку на участь: https://bit.ly/3J478rp. Детальна інфомація доступна на сторінці Facebook @usaid.agro.   

Про застосування ефективних інструментів розвитку агробізнесу в умовах воєнного стану розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Віктор Скриль. Доповідач докладно розповів про низку проблематичних для аграріїв питань та окреслив шляхи їх вирішення. Зокрема, порушувалися проблеми розблокування механізму мінімального податкового зобов’язання та виділення коштів для підтримки малих товаровиробників у рамках цільової Програми на черговій сесії Полтавської обласної ради. Обговорено проблематику кредитування малого фермерства та кооперування, правове регулювання діяльності суб’єктів землекористування та набуття ними права власності на земельні ділянки, особливості бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час відповідно до постанови КМУ від 27.01.2023 №76 тощо.     

Заступник директора СТОВ «Мусіївське» із земельних та соціальних питань Жанна Радько презентувала  кращі приклади успішно реалізованих грантових проектів у період війни під егідою міжнародних та вітчизняних партнерів. Конкурс міні-грантів для бізнесу «Курс на незалежність» організовано завдяки партнерству та фінансовій підтримці українського та європейського бізнесу: агропромхолдингу «Астарта-Київ», німецького державного банку розвитку KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), AMEP та ін. Партнерами з впровадження є благодійний фонд «Повір у себе» та благодійна організація «Світло надії». У минулому році відбувся конкурсний відбір, у результаті якого 60 учасників здобули перемогу і отримали по 12000 євро для розвитку власної справи. Серед щасливчиків – і наші земляки з Хорольщини в особі керівників фермерських господарств Миколи Москальця та Станіслава Стасовського. Цього року поспішайте взяти участь в конкурсі, аби не втратити реальний шанс здобути успіх в агробізнесі. 

Ворог своїм цинізмом і масштабами злочинів перетнув усі допустимі межі, але в умовах постійного терору нас це залякування більше не пригнічує, а навпаки – відкриває колосальні резерви сміливості, рішучості, консолідує в рішеннях та зусиллях на всіх фронтах. Тримаймо курс до перемоги! 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]