Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Проблема дитячих пустощів з вогнем
2024-09-06

Лубенське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області наголошує на тому, що проблема дитячих пустощів з вогнем на сьогоднішній день стоїть особливо гостро. Для її вирішення потрібні спільні скоординовані та цілеспрямовані дії батьків, вихователів і вчителів.
  Профілактика дитячих пустощів з вогнем в сім’ї зазвичай зводиться до банальних заборон: газ не включай, сірники не чіпай!  Але заборонений плід солодкий: діти шукають нових яскравих вражень, бавляться з сірниками та вогненебезпечними предметами. Найчастіше це закінчується трагедією!

Шановні батьки, вихователі, викладачі! Щоб не було біди, ми всі повинні строго стежити за тим, щоб діти не брали в руки сірники. Не можна допускати, щоб діти користувалися електронагрівальними приладами, газовими плитами. Якщо у вас є малолітні діти, ні в якому разі не залишайте їх вдома наодинці. Тим більше, якщо горить газ, працює телевізор або інші електроприлади. Не показуйте дітям поганий приклад: не паліть при них, не кидайте недопалки куди не слід, не запалюйте папір для освітлення темних приміщень. Зберігайте сірники в місцях недоступних для дітей. Ні в якому разі не можна тримати в будинку несправні або саморобні електричні прилади. Користуватися можна тільки справними приладами, що мають сертифікат відповідності вимогам безпеки, з вбудованим пристроєм автоматичного відключення приладу від джерела електричного живлення. Пам’ятайте - маленька необережність може привести до великої біди
  Трагічні випадки наочно доводять: головна причина загибелі дітей на пожежі криється в їх невмінні діяти в критичних ситуаціях. Під час пожежі у маленьких дітей спрацьовує підсвідомий інстинкт: дитина намагається до чогось притулитися, кудись сховатися, шукає уявне притулок - під ліжком, столом і т. д. Там його біда і наздоганяє. Тому обов’язково навчіть дитину дій при пожежі, покажіть йому можливі виходи для евакуації. Дуже важливо навчити дитину не панікувати і не ховатися у разі пожежі.
  Вдома - батьки, в дитячих садах - вихователі, а в школах - викладачі, всі ми зобов’язані забезпечити неухильне виконання дітьми правил пожежної безпеки, строго підтримувати протипожежний режим, негайно усувати причини, які можуть призвести до трагедії. Почуття небезпеки, що виходить від вогню, дитині потрібно прищеплювати з раннього дитинства. Дотримання правил безпеки повинно увійти у кожного в звичку!

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]