Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

закладів освіти укриттів навчального хорольської дітей міської освітній організації рішення червня процесу освітнього мають системи укриття процес водопостачання україни облаштовані
Про освітній процес в умовах війни: безпека є пріоритетом при підготовці закладів освіти до 2022-2023 навчального року
2022-07-18

Міністерство освіти і науки України підготувало роз'яснення щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року та рекомендації першочергових кроків із підготовки до нього. Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в закладах загальної середньої освіти традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня). Триватиме освітній процес до 30 червня 2023 року. МОН України надало і алгоритм дій.

Засновник та керівники закладів освіти Хорольської міської ради  підходять до підготовки закладів до нового 2022/23 навчального року дуже відповідально. На початку червня спеціальна комісія обстежила об’єкти укриття закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради на відповідність нормативним вимогам. Зокрема, перевіряли загальний стан споруди, наявність вентиляції, двох виходів, герметичних дверей, електропостачання, протипожежного захисту (наявність пожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння), резервного електроживлення,  системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку тощо.

Обладнання найпростіших укриттів повинні забезпечувати можливість безперервного перебування в них учасників освітнього процесу  впродовж не менше 48 годин. Захисна споруда вважається готовою до використання, якщо відсутні недоліки її утримання. Правильно облаштовані сховища з примусовою вентиляцією, обігрівом, відповідними можливостями проводити навчання в разі необхідності – це ті речі, які мають бути. З усіх закладів освіти Хорольської міської ради укриття мають 17, що становить 37% від загальної кількості. У жодному із закладів немає бомбосховища, наявні лише 7 протирадіаційних та 12 найпростіших укриттів. З часу будівництва приміщень закладів не проводилися ремонтні роботи укриттів, зруйновані  вентиляційні, каналізаційні системи, системи водопостачання та теплопостачання. Тому на даний час захисні споруди є небезпечними для дітей та працівників закладів та не можуть отримати акти готовності.

Керівники закладів отримали рекомендації, розроблені Державною службою України з надзвичайних ситуацій відповідно до наказу МВС від 09.07.2018 № 579, щодо організації укриття в об’єктах цивільного захисту персоналу та дітей. 

Перші кроки з відновлення укриттів зроблено: вивезено сміття, розчищаються аварійні виходи, вирівнюється підлога, побілено стелі, занесено воду та медичні аптечки, меблі (стільці, лавочки, парти). У підвальному приміщенні одного із загальноосвітніх навчальних закладів Хорольської міської ради  в наявності каремати та мати, що дає можливість комфортнішого перебування дітей та персоналу, біля дверей облаштовані електронні таблички-покажчики «ВИХІД». Система водопостачання та водовідведення в задовільному стані. Для забезпечення автономного електропостачання передано електрогенератор.

На жаль, жодне з укриттів не являється бомбосховищем. І не може забезпечити 100% захист від так званих «прильотів» ракет, якими нас тероризує РФ вже п’ятий місяць.

Освітній процес в умовах війни – складне питання, яке насамперед пов’язане із життям та безпекою дітей.  Остаточне рішення залежатиме виключно від безпекової ситуації та висновків комісії за результатами перевірки укриттів, на підставі яких педагогічні ради закладів приймуть рішення про форму організації освітнього процесу в кожному закладі. Рішення про організацію освітнього процесу можуть змінюватись. Про конкретні кроки ми повідомимо ближче до початку навчального року.

Пам’ятаймо, що заклад освіти – це місце безпеки! Діти і персонал мають бути у безпеці! Це головне. Це відповідальність засновника та керівника закладу за людські життя. Тож підходимо до ситуації з розумінням, аналізуємо ризики та стаємо більш гнучкими, особливо, якщо питання стосується безпеки.

Мирного нам неба та швидкої перемоги!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]