Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із сесійної зали: у фокусі земельні питання
2021-12-03

У п’ятницю, 3 грудня 2021 року, робочий тиждень у Хорольській міській раді завершився плідно й результативно. У залі засідань адміністративного приміщення міської ради відбулося друге пленарне засідання двадцять другої сесії Хорольської міської ради восьмого скликання.

Як анонсувалося раніше, 30 листопада 2021 року, відбулося перше пленарне засідання чергової сесії, на розгляд якої було внесено 113 питань порядку денного. Із них розглянуто 23 питання, а решта перенесена на розгляд другого пленарного засідання після оголошеної перерви.

Значна кількість депутатів була відсутня з поважних причин, однак за наявності кворуму засідання визначено повноважним. Під головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі 17 депутатів розглянуто питання та прийнято відповідні рішення на врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради. По питаннях землеустрою та землекористування доповіла начальник відділу земельних  відносин  та екології виконавчого комітету Хорольської міської ради Надія Тітенко.

За результатами відкритого поіменного голосування ухвалено низку рішень, які стосувалися задоволення заяв громадян та юридичних осіб чи відмов у наданні дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, індивідуального садівництва, будівництва та обслуговування житлових будинків, гаражів, господарських будівель і споруд на присадибних ділянках та іншого цільового призначення. Також надано дозволи на розробку проєктів землеустрою для відведення земельних ділянок в оренду для сінокосіння та випасання худоби, городництва, селянського чи фермерського господарства тощо.

Секретар міської ради Юлія Бойко проінформувала присутніх на сесійному засіданні про результати розгляду звернення депутатів Хорольської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народного депутата Анастасії Ляшенко щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування відносно законопроєкту №6062. Дане звернення  було ухвалено рішенням 20 сесії Хорольської міської ради від 29 жовтня 2021 року. На звернення депутатів відреагувало Міністерство фінансів України, надіславши письмову відповідь. Мінфін дав роз’яснення, що законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» розроблено з метою удосконалення та спрощення бюджетних процедур. Такі зміни не були підтримані Асоціацією міст України та деякими органами місцевого самоврядування України, у тому числі й депутатами Хорольської міської ради восьмого скликання.

На завершальному етапі роботи сесії відбулося вручення грамот депутатам Хорольської міської ради з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. Міський голова Сергій Волошин відзначив депутатів – Миколу Копайгору та Анатолія Пасюту за активну громадську позицію, відповідальне ставлення до депутатських повноважень та тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Також очільник громади привітав депутата Леоніда Соболя з ювілейним днем народження, який він відзначив 25 листопада.

Частину земельних питань виключено з порядку денного та відправлено на розгляд чергової сесії. Працюємо далі.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ
   

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]