Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни школи культури заслужений голова мистецької музичної полтавської обласної мистецтва святкування конкурсах років артистка ступенів і-ііі лауреатів дипломи туризму академі
Прилинула до ґанку ювілейна дата: Хорольській мистецькій школі виповнилося 65!
2024-03-22

У цьому році Хорольська мистецька (музична) школа відзначає пишне свято – 65-річчя від дати заснування. 22 березня 2024 року в глядацькому залі розгорнулося ціле святкове мистецьке дійство, яке об’єднало широке коло людей різних поколінь і сфер діяльності. Втім, всіх присутніх у залі поєднала любов до мистецтва та різні стежини долі, які привели до порогу нашої славної музичної школи.

Цей день запам’ятається надовго, адже був не просто привід для святкування ювілею, а випала можливість згадати та вшанувати довгу і багату історію становлення та розвитку мистецького закладу Хорольщини. Кожен рік для цієї школи, кожен випуск – це унікальна скарбничка музичних, хореографічних і творчих досягнень, натхнення, естетики та вишуканої краси мистецтва. Найдорожчий скарб – талановиті вихованці, у яких викладачі-професіонали вкладають душу, плекають сподівання на великі успіхи в майбутньому.

У зв’язку з цією важливою подією, організаційний комітет та адміністрація мистецької школи на чолі з директором Анатолієм Темником підготували серію заходів, спрямованих на відзначення ювілею в умовах воєнного стану. Усі старання направили на благородну справу – збір коштів для підтримки ЗСУ. Зібрані 7775 грн з благодійного концерту буде передано на придбання FPV-дрону нашим воїнам. На початку культурно-мистецького заходу вшанували полеглих новітніх Героїв України хвилиною мовчання. Подякували Захисникам і Захисницям за можливість жити, творити, проводити святкові заходи наперекір ворожим намірам упродовж століть знищити український народ і його самобутню національну культуру.

Починаючи з концертних номерів та виставки образотворчих робіт учнів, і завершуючи святкування гала-концертом викладачів з потужним енергетичним зарядом, програма була насиченою та захоплюючою без винятків для всіх присутніх. Розділили щасливі миті святкування почесні гості: голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, Хорольський міський голова Сергій Волошин, Семенівський селищний голова Людмила Мілашевич, депутат Полтавської обласної ради, Заслужений лікар України Михайло Виноград, начальник відділу культури, туризму та охорон культурної спадщини Хорольської міської ради Оксана Левіна, начальник відділу культури та дозвілля Семенівської селищної ради Інна Календар та директор Семенівської дитячої мистецької школи Олена Долина. Фінансову підтримку в організації та проведенні ювілейного заходу забезпечили депутат Полтавської обласної ради, голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод»,  Заслужений машинобудівник України Михайло Міщенко та голова правління СВК «Перемога», Заслужений працівник сільського господарства України Анатолій Пасюта.

На головній сцені відбулась урочиста церемонія нагороджень призерів конкурсів різних рівнів та викладачів мистецької школи почесними грамотами та подяками міського голови, Лубенської районної військової адміністрації, Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради.

65 років для людини – це вік зрілості та мудрості, а для мистецької школи – лише початок на шляху до нових творчих злетів і перемог. Історія школи сягає в глиб ХХ століття – 1 липня 1959 року. Тоді першим директором був призначений Іван Різничок, на зміну якого прийшли Володимир Кобеляцький, Людмила Скожевнікова та Володимир Похил. А з 1979 року і до сьогодні на посаді директора Хорольської мистецької школи працює випускник народної спеціалізації 1965 року Гадяцького культурно-освітнього училища, Заслужений працівник культури України Анатолій Темник. За 45 років його керівництва у мистецьку школу вдалось вдихнути нового життя – проведено добудову приміщення, відкрито класи гітари, сольного співу, хореографії та образотворчого мистецтва. На сьогодні Хорольська мистецька школа є гідним мистецьким закладом в масштабах нашої громади та далеко за її межами.

Професійний педагогічний колектив вболіває за свою справу, виховуючи майбутню еліту України. У стінах школи навчаються і отримують повноцінний і багатогранний творчий розвиток 240 обдарованих дітей. Школу визначають по досягненнях, а їй завжди є чим похвалитися. Не лякали вихованців і викладачів зовнішні загрози і постійні повітряні тривоги – навчальний процес тривав безперервно. Тільки за 2023 рік вихованці отримали у міжнародних конкурсах – 124 Дипломи лауреатів І-ІІІ ступенів, 5 Гран-Прі, у всеукраїнських конкурсах – 164 Дипломи лауреатів І-ІІІ ступенів, 6 Гран-Прі, в обласних конкурсах – 44 Дипломи лауреатів І-ІІІ ступенів, 2 Гран-Прі, у регіональних конкурсах – 11 Дипломів лауреатів І-ІІІ ступенів.

За вагомий внесок у збагачення духовних цінностей українського народу у 1999 році колектив музичної школи нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, а в 2010 році, за вагомі успіхи у навчально-виховній та культурно-просвітницькій роботі, – занесений на районну дошку пошани.

За 65 років музична школа випустила в світ 1342 своїх випускників, 193 з яких після закінчення вищих мистецьких навчальних закладів присвятили своє життя мистецтву, працювали і працюють в галузях культури та освіти України, а також близького зарубіжжя. Хорольщина пишається відомими іменами випускників, які стали плеядою зірок, видатними постатями. З-поміж цих зірок – випускники музичної школи: Дмитро Остапенко – гендиректор Національної філармонії України, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, в кінці 90-х років міністр культури України; Володимир Сіренко – головний диригент і художній керівник Національного заслуженого Академічного симфонічного оркестру України, лауреат Шевченківської премії, народний артист України; Юлія Шимкова – артистка Полтавської обласної філармонії; Ніна Ганзя – артистка Харківського Національного академічного театру опери і балету імені М.В.Лисенка; Ірина Демент – заступник директора Харківської дитячої музичної школи; Аліна Головченко – артистка Полтавського обласного академічного музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя; Світлана Тимченко – артистка Харківського театру музичної комедії; Галина Базіль – звукорежисер телеканалу «Інтер»; Олександр Ганзенко – директор Новоаврамівського будинку культури, керівник народного аматорського духового оркестру; Анатолій Крутько – заслужений працівник культури України, керівник народного аматорського ансамблю «Джерело» та багато інших.

Святкування великої події для тих, чиї долі поєдналися мистецькою школою, важливе не лише для нашої громади, а й усієї творчої спільноти України. Бажаємо музичній школі подальшого процвітання та побільше випускників – майбутніх видатних діячів у галузі культури та мистецтва, якими б пишалися викладачі та земляцтво Хорольщини.

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]