Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

охорони олександр воїна україну гусаренко євгенович україни місяців січня клепачі олександра відділу лубенського почесної поблизу організації клепачівського імені відділення
Повернення загиблого в «Авдіївському пеклі» Воїна Олександра Гусаренка дорогою в понад п’ять місяців
2024-07-10

Олександр Євгенович Гусаренко як палаюча зірка на темному непроглядному небі людського болю осяював усе своїм життям до останнього моменту і подиху. До останнього рідні й близькі надіялися, що безвісти зниклий Захисник знайдеться і повернеться живим. На жаль, дива не трапилося і через п’ять місяців невідомості, марних надій і сподівань, впізнане за результатами ДНК-експертизи тіло полеглого Воїна захоронили у рідному селі Клепачі.

Старший сержант, командир відділення роти охорони 1 відділу Лубенського РТЦК та СП з 22 січня 2024 року був прикомандирований до 110 ОМБр імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Трагічна загибель нашого земляка сталася 30 січня 2024 року в запеклих боях з противником під час штурмових дій поблизу м.Авдіївка Покровського р-ну Донецької обл.

10 липня 2024 року громада Хорольщини зустріла тіло Героя в домовині «живим коридором слави». Заупокійну літію та чин похорону на кладовищі в селі Клепачі провів священнослужитель Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей – Іван Сушінець. Отець у промові проповідував і закликав вірян любити Україну, ближнього, молитися й утверджуватися у вірі за переможне добро і правду, їх торжество над брехливою російською пропагандою і путінськими кривдниками.

Із щемними прощальними промовами до присутніх на церемонії прощання звернулися: в.п. Хорольського міського голови Бойко Ю.В., староста Клепачівського старостинського округу Гузик Ю.М., однокласниця Захисника Сімакова Г.І. та голова первинної організації ветеранів ВП Організації ветеранів України у Хорольській міській територіальній громаді та сусідка Ходосова Л.Й.

Олександр Євгенович Гусаренко народився 10 травня 1967 року в селі Клепачі Клепачівського старостату в сім’ї сільських трударів. У рідному мальовничому селі промайнуло його дитинство і юність. Тут навчався у початковій школі, потім у Шишаківській середній школі. Після отримання атестату про здобуття повної загальної середньої освіти в 1984 році навчався у Полтавському військовому інституті зв'язку. З 1985 по 1987 роки проходив військову строкову службу в рядах повітряно-десантних військ в столиці Азербайджанської Республіки – Баку. Після демобілізації повернувся в Україну та вступив до Полтавського будівельного інституту, здобувши спеціальність «інженер-будівельник». У студентські роки знайшов своє перше кохання і створив сім’ю, у якій народилося двоє діток – син Сергій та донька Марина. Усе своє життя присвятив батькам, родині та сім’ї. Був прекрасним сином, люблячим батьком, турботливим чоловіком, чуйним дідусем і найкращим братом.

Олександр був щедро обдарований найкращими людськими якостями, позитивними рисами характеру і чеснотами. Всі, хто його знав, завжди шукали в Олександра підтримку, запитували поради, адже він був людиною багатої, багатогранної української душі й доброї вдачі. Порядність, безвідмовність, доброзичливість, чесність і справедливість забезпечили йому авторитет і глибоку повагу серед оточуючих його людей. Мав золоті руки і не боявся роботи будь-якої складності. Трудився у сфері будівництва, втіливши в життя не один проект. Власними руками побудував не один будинок на Хорольщині, в Києві та різних куточках України. Займався ремонтно-оздоблювальними роботами і славився умілим майстром своєї справи.

Із першого дня повномасштабного вторгнення, попри вади здоров’я, за покликом серця справжнього патріота прибув до першого відділу Лубенського РТЦК і СП. У буремні найтяжчі часи для всієї країни совість і чоловічий міцний характер не дозволяли стояти осторонь великої біди. Його рішення було тверде і непохитне – захищати Україну, народ і родину від ворога! Перший час проходи військову службу на місці – на посаді командира 3 відділення 2 взводу охорони роти охорони 1 відділу Лубенського РТЦК та СП. Згодом служив у м. Прилуки та м.Ніжин на Чернігівщині, обороняючи від можливого наступу противника українсько-білоруські кордони. Деякий час служив у роті охорони Полтавського ОТЦК та СП.

З 22 січня 2024 року був прикомандирований командуванням до механізованого з'єднання Сухопутних військ ЗСУ – 110 ОМБр імені генерала-хорунжого Марка Безручка. У складі цієї бригади брав участь у штурмі міста Авдіївки, отримавши несумісні з життям поранення. Не дожив до 57 років кілька місяців, проходячи довгий шлях репатріації, експертизи, впізнання і повернення на вічний спочинок на рідну землю. Нарешті тіло Воїна віддано землі, за всіма православними канонами.

Всією громадою ми схиляємо голови у глибокій зажурі через непоправну втрату, яка чорним болем відлунює у кожному з наших сердець. Розділяємо біль гіркої втрати та щиро співчуваємо рідним: батькам – Любові Петрівні та Євгену Пилиповичу Гусаренкам, сестрі – Юлії Євгенівні Бибченко, цивільній дружині – Світлані Іванівні Басараб, дітям – Сергію Олександровичу Гусаренку, Марині Олександрівні Гусаренко (Яковенко), онукам – Софії, Ярославу, Мирону, всім близьким, друзям, односельцям, кумам та бойовим побратимам. Його мудрих порад, надійної підтримки, доброго слова і діла не вистачатиме багатьом, хто його знав, любив і поважав.

Поховали Олександра Гусаренка зі всіма військовими почестями з триразовим салютом почесної варти, по-християнськи, поблизу бойових побратимів-односельців: Максима Новоселецького, Дмитра Остапенка та Ігоря Тура. У строю Небесного Легіону на одного Воїна світла стало більше.

Вічна пам'ять і слава Герою Олександру Євгеновичу! Нехай Господь прийме його в свої обійми і добрі ангели охороняють вічний спокій. Тепер Олександр Євгенович у лавах почесної Небесної роти охорони тримає небо над своїми рідними, над нами усіма, над Україною. Доземний уклін і шана українському Воїнові, який захищав рідну неньку-Україну і кожного з нас!

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]