Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

тисячі зайнятості безробітних служби працевлаштовані обласної отримали послуг тисяч роботи громадян технологічного найпростіших роботу професій людей зокрема роботою торгівлі
Полтавський обласний центр зайнятості інформує
2022-10-06

Надання соціальних послуг і матеріального забезпечення

безробітним у січні-вересні 2022 року

Послугами Полтавської обласної служби зайнятості скористалися понад 50 тисяч громадян.

За оперативними даними, протягом січня-вересня 2022 року, послуги обласної служби зайнятості отримали 51 тисяча людей, які шукали роботу. Із них 44,3 тисячі –  мали статус зареєстрованого безробітного. Від 4,1 тисячі роботодавців загалом за цей період надійшло 18,1 тисячі  пропозицій роботи.

Працевлаштовані 13,5 тисячі людей    

За допомогою обласної служби зайнятості у січні-вересні 2022 року отримали роботу 13,5 тисячі осіб. Зокрема працевлаштовані 12 тисяч зареєстрованих безробітних.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) працевлаштовані 189 безробітних: із них 22 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 167 - працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.

Профнавчання пройшли близько 3 тисяч безробітних  

Участь у громадських та інших оплачуваних роботах тимчасового характеру  за 9 місяців року взяли  2,3 тисячі осіб.    

За направленням служби зайнятості у січні-серпні 2022 року 2,9 тисячі  безробітних проходили професійне навчання.

Зокрема 2 тисячі слухачів опанували нові професії або підвищили кваліфікацію у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, у тому числі в Полтавському ЦПТО ДСЗ.

26 громадян, старших 45 років, з метою кращої конкурентоспроможності на ринку праці, отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальностями «бджоляр», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «водій автотранспортних засобів».

На обліку – 13,6 тисячі безробітних

У регіональній службі зайнятості, станом на 1 жовтня 2022 року, перебуває на обліку 13,6 тисячі безробітних.  Допомогу по безробіттю отримують 11,8 тисячі клієнтів.

За професійними групами, серед безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (19,8%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування (14,8%),  представники найпростіших професій (13,5%), фахівці (11,4%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (11,2%).

Роботодавці заявили до обласної служби зайнятості 1,1 тисячі актуальних вакансій.

Найбільший попит спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (23,6%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання (19,5%), працівників сфери торгівлі та послуг (15,6%), представників найпростіших професій (12,4%).

 

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи  Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: (05322)51-84-38.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]