Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

вакцинації рівня зараз закладів також освіти кількість регіони кузін рівні області систему головний жовтому зможуть тобто охоплення переважно червоного
Пікові навантаження на медичну систему припадуть на листопад
2021-09-27

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю РБК-Україна розповів про роботу транспорту і продуктових супермаркетів під час карантину, про протипокази до вакцинації від ковіду, а також про те, чому не варто купувати фальшиві ковід-сертифікати. В Україні розпочалась нова хвиля захворюваності, що спричинена штамом "Дельта".

Минулого тижня кількість нових випадків зрівнялася з показниками кінця квітня - початку травня, коли в країні закінчувався весняний сплеск епідемії.

З 23 вересня Кабмін перевів всі регіони в "жовту" зону небезпеки і, як прогнозують в KSE, до кінця року ми навряд чи повернемося назад – в зелену. Пікові навантаження на медичну систему в МОЗ очікують в листопаді, каже головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Але щоб українці, попри карантини, могли вести звичний спосіб життя, вакцинованим дозволять відвідувати магазини, ресторани, громадські та розважальні заклади. А підприємствам, які щепили своїх працівників – працювати в умовах локдаунів.

Які регіони вже найближчим часом зіткнуться з нововведеннями червоної зони, що робити тим, кому не можна вакцинуватися, і яка особливість дельта-штаму в інтерв'ю РБК-Україна розповів головний санлікар Ігор Кузін.

– Які регіони можуть найближчим часом потрапити до червоного рівня епіднебезпеки?

– Це переважно західні області України. Зараз найближча до переходу – Чернівецька область. Але поки ситуація контрольована. В областях ми вчасно або вмикаємо додаткові лікарні, або робимо все можливе для того, щоби вони перемаршрутизували своїх пацієнтів на рівні області.

Потенційно ризик потрапляння до червоного рівня також є у Тернопільської, Миколаївської, Луганської областей. Це переважно ті, які найближче до граничних показників саме за кількістю зайнятих ліжок, за навантаженням на систему охорони здоров'я.

– Чи є у вас зараз статистика щодо вакцинації працівників навчальних закладів?

– Так. У нас цифри доволі сильно різняться по території країни. Ми також звернули увагу на те, що є частина регіонів, яка має найнижчі показники саме за відсотком охоплення шкіл. На засіданні комісії ТЕБ та НС мова йшла про Волинську, Івано-Франківську, Одеську і Львівську області, де зачиняється найбільша кількість шкіл за умови переходу в жовту зону. Окремо по кожній з таких областей заслухали бачення їхнього керівництва, про те, що було ними зроблено для підвищення рівня вакцинації, про їхні плани.

У нас є 34% закладів середньої освіти, які зараз мають охоплення вакцинацією більше ніж на 80%. Тобто по суті 34% шкіл зможуть продовжувати свою роботу і в них не буде обмежень при жовтому рівні епіднебезпеки.

Є частка закладів освіти, у яких рівень вакцинованого персоналу складає від 51 до 79% – такі заклади зможуть досягнути показника у 80% або ще до введення жовтого рівня, або вже найближчими днями після. Їх у нас зараз приблизно 30%.

І ще в 32% закладів рівень вакцинації менше ніж 50%. Тобто максимальна кількість шкіл, яка не буде працювати при жовтому рівні – це приблизно 60%. Цей відсоток буде залежати від того, яка буде проведена робота для того, щоби працівники закладів середньої освіти максимально швидко дощепилися принаймні однією дозою.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]