Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

страхування цивільно-правової відповідальності україни засобів транспортних наземних власників правової особи громадян категорій території учасники звільняються відшкодування також відповідно групи
Особливості страхування цивільно-правової відповідальності
2019-12-12

З метою підвищення рівня правової обізнаності громадян щодо їх прав та обов’язків Хорольське бюро правової допомоги інформує про особливості страхування цивільно-правової відповідальності окремих категорій громадян України.

Держава зобов’язала власників автомобілів страхувати свою цивільно-правову відповідальність відповідно до ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" від 01.07.2004 № 1961-IV, що забезпечує відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров'ю та майну потерпілих при експлуатації наземних транспортних засобів на території України.

Держава зобов’язала власників автомобілів страхувати свою цивільно-правову відповідальність відповідно до ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" від 01.07.2004 № 1961-IV, що забезпечує відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров'ю та майну потерпілих при експлуатації наземних транспортних засобів на території України.

Даним Законом встановлено особливості страхування цивільно-правової відповідальності окремих категорій громадян України, зокрема ст. 13 надано вичерпний перелік осіб, які звільняються від обов'язкового страхування, а також осіб, які мають право на 50% знижку на розмір страхового платежу за одним внутрішнім договором страхування.

100% знижка на страхування цивільно-правової відповідальності

Страхування для пільгових категорій населення

Звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності:

  • учасники бойових дій;
  • постраждалі учасники Революції Гідності;
  • інваліди війни, що визначені законом;
  • інваліди І групи, які особисто керують належним ним транспортним засобом, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду І групи, в його присутності.

Відшкодування збитків від ДТП, винуватцями якої є зазначені особи, проводить Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

При цьому, згідно п. 2.1 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету міністрів України № 1306 від 10.10.2001 року, водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтверджуючі документи (посвідчення).

50% знижка на страхування цивільно-правової відповідальності

Сплачують 50% розміру страхового платежу за одним договором страхування такі особи, за умови, що транспортний засіб має робочий об'єм двигуна до 2500 см3 включно та належить цьому громадянину на праві власності:

  • учасники війни;
  • особа з інвалідністю II групи;
  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до I або II категорії;
  • пенсіонери.

Зазначена пільга надається за умови особистого керування таким транспортним засобом особою, яка належить до визначених категорій громадян України, без мети надання платних послуг з перевезення пасажирів або вантажу.

         Отримати безоплатну юридичну консультацію з цього та інших питань, а також допомогу у складанні позовної заяви до суду  можна у Хорольському бюро правової допомоги за адресою: місто Хорол, вул. Незалежності, 78А, тел. (05362) 33-2-20, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

 

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                      Н.Г.Тарасенко

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]