Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

війни покоління голова великої ветеранів єднання воїнів україни травня хорольської пам’яті перемоги свято урочистостей громада ветеранам звуки військового медалі комісарі
Одного б миру нам на всіх!
2019-05-09

Щороку свідків війни 1939-1945 років стає все менше й менше. Ціле покоління, якому ми завдячуємо своїм життям, без вороття відходить у засвіти. Але пам'ять про наших героїв не згасне в наших серцях, бо ми довічно будемо в неокупному боргу перед ними. І не вщухає біль сердечний від того, що цьогоріч 9 травня вперше хорольська громада відзначила День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні без участі самих сивочолих ветеранів. Кожного проймала туга під звуки тихого шелесту проливного дощу.

Традиційно, з восьмої години ранку, багаточисельна громада Хорольщини розпочала святкування Великої Перемоги із урочистої ходи від військового комісаріату до меморіального комплексу «Вічний вогонь». Далі представники місцевої влади, керівники міста та району, військові, цілі родини від маленьких дітей до людей поважного віку взяли участь у мітингу-реквіємі в знак вшанування пам’яті солдат, в’язнів концтаборів, мирних жителів, які трагічно загинули в роки війни.

Цього 9 травня урочисту колону під звуки духового оркестру повела почесна варта, надійна зміна ветеранів-фронтовиків – ветерани війни на Сході України та воїни-інтернаціоналісти. Учасники бойових дій в зоні проведення АТО (нині ООС) та на території інших держав символічно прийшли на зміну ветеранам Другої світової війни, тримаючи нерозривний ланцюг єднання різних поколінь. І вже поважно-гордовито дзвенять нагрудні медалі й відзнаки не на парадні формі одягу фронтових солдат і офіцерів Другої світової війни, а воїнів за свободу й суверенітет України на Донбасі.

Для тих небагатьох ветеранів, які дожили до сьогодні, але вже не змогли за станом здоров’я бути разом з нами на урочистостях, про свято Великої Перемоги нагадають медалі й ордени на парадних мундирах. Усього по Хорольському району в живих залишилось 19 ветеранів. На жаль, це перший мітинг, коли в святковому вбранні з обмундируванням їм не вдалося відзначити ще одне велике й значиме свято зі сльозами на очах…

Із вітальними промовами до учасників мітингу-реквієму та з великою вдячністю ветеранам за їхній безсмертний подвиг звернулися: голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин, депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров, військовий комісар Хорольського районного військового комісаріату Дмитро Чернець та голова Хорольської районної організації ветеранів України Дмитро Кражан.

До підніжжя Братської могили радянських воїнів та військовополонених, спорудженого до 9 травня 1957 року, лягли багряно-полум’яні квіти як символ великої вдячності та подяки усім загиблим у боях з нацистською Німеччиною та її союзниками, а також трудівникам тилу, які допомогли наблизити Перемогу. Цього року пам’ятник і прилеглу до нього територію підготовлено заздалегідь до проведення урочистостей за підтримки більшості депутатського корпусу міської ради. У знак скорботи і невмирущої пам’яті вшанували загиблих воїнів і всіх жертв фашизму хвилиною мовчання.

Щороку маленькі наші хорольці, вихованці закладу дошкільної освіти ясел-саду «Яблунька», радують учасників урочистостей і заряджають своєю життєдайною енергією, готуючи віршовані вітання і яскраві танцювальні номери.

Допоки триватиме війна на східних рубежах країни, подвиг старшого покоління сприйматиметься більш осмисленіше й емоційніше. Відтепер молоде покоління усвідомлює, якими надлюдськими зусиллями визволялася тоді й продовжується кривава баталія за нашу Батьківщину зараз. Ми повинні з покоління до покоління доносити ідейність єднання і миру, нагадувати про важливі сторінки історії рідного краю і берегти у пам’яті, наче святиню, подвиги тих, хто ціною безвимірних втрат виборов Перемогу.

Нехай велике бажання й прагнення всіх нас жити під чистими просторами небесної блакиті, без гуркоту кононад і розривів снарядів, стане приводом до єднання, щоб стати по-справжньому сильним, волелюбним, дружнім та незборимим народом.

 

Добра і миру всім! З Днем Великої Перемоги!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]