Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Обережно: кліщі!
2019-05-03

Протягом останнього часу різко зросла активність кліщів, звичайно, зросла їх атака на людей, домашніх тварин. Зросла так само і кількість звернень до лікарів.

Що ж це таке хвороба Лайма? Хвороба Лайма – досить поширене трансмісивне захворювання, яке характеризується поліорганним ураженням, різноманітністю клінічних форм і формуванням хронічного перебігу хвороби. Звичайний сезон захворювання – з  пізньої весни до ранньої осені, який пов’язаний з активністю кліщів.

Що необхідно пам’ятати:

- необхідно максимально уникати укусів кліщів, для цього варто пам’ятати, що на доглянутих ділянках зі скошеною травою навряд чи будуть присутні кліщі, там не має необхідних їм тварин і мало вологи. І навпаки, ділянки, багаті зеленими насадженнями, як декоративними, так і природними, більш притаманні для кліщів, найбільша їх концентрація спостерігається в лісах;

- під час перебування в зонах можливого знаходження кліщів необхідно нанести на

шкіру і одяг репеленти, що містять ДЕТА (диетилтолуамід);

- рекомендується носить сорочки з довгими рукавами, штани заправлять в шкарпетки, довге волосся ховати під шляпу;

- більш світлий одяг покращує шанси швидкого виявлення кліща до його присмоктування;

- після виходу із зони ймовірного зараження кліщами необхідно провести ретельний огляд складок шкіри, області за вухами, пупка, волосистої частини голови, пахвових западин;

- також необхідно унебезпечити від кліщів домашніх тварин шляхом обробки їх репелентами, носінням спеціальних нашийників та щоденними оглядом.

Що робити, якщо кліщ вже присмоктався:

- поширеною помилкою є спроба «задушить» кліща олією, вазеліном, лаком або бензином – це все тільки збільшує час і вірогідність інфікування;

- якщо ви не впевнені у своїх силах, щодо безпечного видалення кліща, краще звернутися в лікувальний заклад, де вам буде надана кваліфікована медична допомога і призначено профілактичне лікування антибіотиками.

В будь-якому випадку, уникати присмоктування кліщів, їх швидке видалення є більш ефективною стратегією, чим прийом антибіотиків.

 

Гарного всім відпочинку!

 

Завідувач, лікар-епідеміолог Хорольського

міжрайонного відокремленого підрозділу

лабораторних досліджень ДУ "ПОЛЦ МОЗ України"                Л.І.Кавалер                                                                                                                                                                                        

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]