Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Новації податкового законодавства (інформаційний лист ДПС України № 2/2023)
2023-04-18

Щодо змін в оподаткуванні ПДВ, внесених Законом України № 2888. Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року набирає чинності Закон України  від 12 січня 2023 року №2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України  щодо платіжних послуг» (далі – Закон №2888). Зокрема, Законом № 2888 передбачені  зміни в оподаткуванні ПДВ, а саме:

на дату перерахування електронних грошей покупцем на електронний гаманець постачальника (платника ПДВ) як оплати за товари/послуги у такого постачальникавиникає обов’язок щодо визначення податкових зобов’язань з ПДВ та складанняподаткової накладної і її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН)  у встановлені Податковим кодексом України терміни (п.п. «а» п. 187.1 ст. 187 Кодексу);

якщо оплата з постачання товарів/послуг здійснюється електронними грошима, до  таких операцій застосовується касовий метод податкового обліку (п.п. 14.1.266 п. 14.1 ст. 14 Кодексу);

у випадку, якщо товари/послуги постачальником – платником ПДВ ще не поставлені, але оплата за них вже здійснена покупцем – платником ПДВ електронними грошима, суми ПДВ будуть включатися до складу податкового кредиту покупця на дату списання з електронного гаманця покупця (платника ПДВ) електронних грошей в рахунок оплати вартості товарів/послуг на електронний гаманець їх постачальника (платника ПДВ). Cуми ПДВ підлягають включенню до складу податкового кредиту покупця (платника ПДВ) на підставі податкової накладної, складеної і зареєстрованої в ЄРПН постачальником - платником ПДВ (п. п. 198.2, 198.6 ст. 198 Кодексу );

платник податку вперше має право заявити суму від'ємного значення ПДВ до бюджетного відшкодування на рахунок, відкритий у небанківського надавача платіжних послуг за звітний (податковий) період  квітень 2023 року, оскільки Закон № 2888 набирає чинності  з 1 квітня 2023 року (п. 1 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2888). Більш детально читайте в інформаційному листі ДПС України № 2/2023 за посиланням:

https://tax.gov.ua/data/material/000/544/656891/InfoList2_2023.pdf .

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]