Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

covid- мають вакцинації вакцини серед ризик людей організму першу перебігу вакциновані українців вересня сьогодні україни життя україні вищий захворювання
Найвищий рівень смертності людей літнього віку від COVID-19 – серед невакцинованих
2021-09-30

98.3% померлих від COVID-19 у віці старше 60 років – невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не мають повного курсу вакцинації. Про це свідчать дані Електронної системи охорони здоров’я з 26 червня по 26 вересня 2021 року.

“На сьогодні лише 20% українців 60+ вакциновані від COVID-19 принаймні першою дозою, а повністю вакцинованих – 16,6%. Доступ до вакцини вже є в найбільш віддалених куточках України, а мобільна бригада може приїхати до тих, хто не може самостійно пересуватись. Найважливіше – бажання українців захиститись від небезпечного вірусу”, – зазначив Ігор Кузін, заступник міністра – головний державний санітарний лікар України.

Люди літнього віку є пріоритетною категорією, адже вони мають вищий ризик важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Станом на 28 вересня 2021 року, 82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні — люди віком від 60 років.

Найчастішим побоюванням серед цієї вікової групи є те, що літні люди мають супутні захворювання. Проте саме люди з хронічними захворюваннями (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо) повинні вакцинуватись якнайшвидше, адже вони мають високий ризик померти. Протипоказаннями до вакцинації є лише важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини,  гіперчутливість до одного з компонентів вакцини та температура тіла вище 38,5ºC.

Нагадуємо, що ВООЗ рекомендує вакцинуватися від COVID-19, навіть тим, хто вже перехворів. Імунітет після перенесеної хвороби залежить від особливостей організму кожної окремої людини, і невідомо, скільки часу природний імунітет захищатиме людину. Тим паче одне з досліджень Центрів з контролю та профілактики захворювань в США  (C.D.C) показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. 

В Україні зараз доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Запишіться на щеплення вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також людей поруч.

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 12 491 987  щеплення. Вакциновано 6 926 719 особу, з них отримали першу дозу – 6 926 717  людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 5 565 270 осіб  (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).  

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua. Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua.

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]