Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Нагадуємо: дотримуйтесь вимог пожежної безпеки під час перебування у природних екосистемах
2021-08-06

У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду, на підставі протоколу позачергового засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС від 04 серпня 2021 року №26, Лубенська РДА звертається до населення громад Лубенського району з проханням  щодо недопущення   випалювання  сухої  природної  рослинності та дотримання необхідних правил поведінки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, сільгоспугіддях та природних екосистемах тощо.

Причинами пожежі в лісі можуть стати блискавка або засуха, але головною причиною виникнення пожеж у лісі є необережність людини.

Пам’ятайте, що вкрай небезпечно:

  • кидати палаючі сірники, недопалки;
  • палити суху траву;
  • розводити вогнища;
  • залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини.

Причини загорянь лісових масивів можуть бути найрізноманітнішими. Майже 90% лісових пожеж виникають через недотримання правил пожежної безпеки поводження з вогнем в місцях праці та відпочинку.

Вітер і природні умови в багатьох випадках лише погіршують ситуацію – вогонь поширюється на далекі відстані, і тоді загасити полум’я стає дедалі складніше.

Випалювання стерні, що повсюдно практикується всупереч законодавству, суттєво впливає на рівень забруднення повітря, а нерідко створює загрозу для людей та може призвести до некерованих пожеж.

Спалювання на природі призводить до некерованих надзвичайних ситуацій виникає небезпека лісових і торф'яних пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

На жаль, незважаючи на роз’яснювальну роботу серед населення, на початку пожежонебезпечного періоду, у квітні - червні, виникає найбільша кількість лісових пожеж (до 70% всіх випадків), як за кількістю, так і за пройденою вогнем площею.

Основною причиною їх виникнення є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг. Сильні  вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте ліквідувати самотужки. У випадку пожежі негайно повідомте оперативно-рятувальну службу за номером «101».

Попереджаємо, що самовільне випалювання забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів!

Шановні громадяни, застерігаємо вас від необдуманих дій!

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]