Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Комунікація з підприємцями Полтавщини продовжується
2023-09-01

У Полтавській області триває інформаційна кампанія щодо застосування норм Податкового кодексу України, зокрема щодо новацій, внесених Законом України від 30 червня 2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці консультують суб’єктів господарювання у місцях провадження підприємницької діяльності та надають відповіді на найбільш актуальні питання податкового законодавства, які викликають суспільний інтерес, зокрема, щодо:

- переходу з ІІІ групи  єдиного податку за ставкою 2 відсотки на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей;

- врегулювання питання визначення граничного обсягу доходу після повернення на ставку та групу єдиного податку, чи переходу на загальну систему оподаткування;

- можливості у 2023 році повторно здійснити перехід на спрощену систему оподаткування.

Підприємцям детально розповіли про застосування РРО/ПРРО. Наголосили на тому, що апаратний РРО та Програмний РРО відповідно до новацій, запроваджених у 2020 році, є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги. Платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. ДПС України надає безкоштовне програмне забезпечення, яке є зручним та не вимагає додаткових витрат.

Податківці проінформували суб’єктів господарювання про необхідність оформлення трудових відносин з найманими працівниками та переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]