Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податків органу декларацію контролюючого області україни фізичних полтавській результатами управління місцем адресою подати податкові декларація сплачується » платників декларування»
Кампанія декларування доходів громадян
2024-04-16

Закінчується кампанія декларування доходів громадян

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік (далі – декларація) платниками податків, які відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – Кодекс) зобов’язані її подати, – 30 квітня 2024 року.

Платник податків, який зобов’язаний подавати декларацію, надає її до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Внутрішньо переміщена особа подає декларацію до контролюючого органу за місцем фактичного проживання/перебування, якщо до цього контролюючого органу подано заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР та пред’явлено при цьому довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Якщо такі дії не здійснено, то декларація подається платником податку за адресою (місцезнаходженням) контролюючого органу, який переміщено з тимчасово окупованої території.

Декларація подається  одним із способів:

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі із дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Просимо звернути увагу, що для платників  – фізичних осіб, які подали декларацію та визначили свої податкові зобов’язання – граничний термін їх сплати, встановлений Кодексом, -  до 1 серпня 2024 року.

Податкові зобов’язання  сплачуються за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv .

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2023 року, – можуть подати декларацію до 31 грудня 2024 року включно.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]