Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

людей крилах інвалідністю віри» творчого фестивалю учасників фестиваль учасники життя куточків хорольщині україни нелегкі життєві здоров’я різних заходу об’єднати
Ювілейний інклюзивний фестиваль «На крилах віри»
2023-11-16

Любити життя таким, як воно є, і цінувати кожну його мить дано не кожному.  В умовах непростого сьогодення, коли військові й цивільне населення втрачають здоров’я, отримують каліцтва, цінність життя набуває особливого значення. Ми всі переосмислили життєві цінності й почали правильно визначати життєві пріорітети під загрозою постійної небезпеки. Для людей з інвалідністю виникла ще більша потреба в живому спілкуванні, увазі, повноцінному та активному житті в сучасному суспільстві.

Саме для людей з інвалідністю властиве відчуття тонких граней буття, адже їх система цінностей базується на пошуках радості в простих і звичних речах. Ми повинні бути максимально толерантними до таких людей, виявляти милосердя і допомагати: добрим словом, корисним ділом, благородним вчинком.

16 листопада на Хорольщині організовано й проведено інклюзивний фестиваль «На крилах віри», присвячений 15-й річниці заснування місцевого осередку осіб з інвалідністю «Союз організації інвалідів України». Цьогоріч місцева спілка людей, які достойно і стійко долають складні випробування долі, відзначає 15-річчя з дати заснуваня. 2008 рік став початком історії існування не просто громадської організації, а теплого родинного гніздечка для особливих людей. З 2019 року й донині громадську організацію для людей з інвалідністю в Хорольській міській територіальній громаді очолює Тетяна Петраш, яка за сприяння Хорольської міської ради забезпечила проведення творчого заходу обласного рівня. Їй вдалося об’єднати в єдину дружну родину особливих у суспільстві людей різного віку, з різними життєвими труднощами, родом занять, поглядами та світобаченням.

Хорольська міська рада, в особі міського голови Сергія Волошина та керуючої справами (секретаря) виконавчого комітету Галини Козлової, підготувала для 80-ти учасників символічні подарунки. З головної сцени очільник громади привітав учасників фестивалю та побажав доброго здоров’я, оптимізму, сильної волі, незламного духу та творчого натхнення, незалежно від обставин мінливого оточуючого середовища та наперекір усім життєвих труднощам.

Щорічне проведення в жовтні-листопаді відкритого інклюзивного фестивалю на Хорольщині стало незмінно доброю традицією. Попри нелегкі часи організаторам заходу вдалося об’єднати людей з різних куточків Полтавщини, аби розділити рідкісні для них моменти спілкування, знайти радість і отримати позитивні емоції від конкурсних номерів учасників творчого фестивалю-конкурсу «На крилах віри». Регіональний фестиваль творчості «На крилах віри» зібрав широке коло друзів та однодумців. Захід розпочався під звучання гімну України і продовжився кількагодинним конкурсом, які наповнили концертну програму глибоким патріотичним змістом. Учасники конкурсу старанно підготували й виконали пісенні, музичні, хореографічні та поетичні номери, зміст кожного з яких був проcякнутий духом національної єдності, любов’ю до України та її звитяжної боротьби за волю. Заворожуючу й дивовижно чарівну виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва представили талановиті майстрині з різних куточків Полтавського регіону, які золотими руками створили справжні шедеври: вишивки, картини з пазлів, серветки, прикраси, ляльки, орігамі та інші витвори хенд-мейд.

Душевним і проникливим вокалом, як завжди, зачарував глядацьку аудиторію Самір Петрушенко із с.м.т. Шишаки Миргородського району. Усі без винятку учасники фестивалю показали свої творчі здібності, наповнивши свято особливою душевною і по-домашньому теплою атмосферою. Тож до нових зустрічей заради посмішок і вогників щастя в очах людей, які найбільше потребують уваги та підтримки. Добра нам усім у нелегкі для всієї країни часи, взаємопідтрики, гуманності та милосердя, а головне – усвідомлення найвищих життєвих цінностей!

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]