Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Хорольщина в скорботі: на 50 році життя відійшов у вічність Маестро Олександр Ганзенко
2024-08-20

Хорольську громаду сколихнула трагічна звістка: раптово обірвалося життя видатного діяча культури і мистецтва Хорольщини Олександра Ганзенка

Олександр Васильович Ганзенко – людина шанована і знатна не лише в Хорольській громаді, а й далеко за її межами. Смерть зненацька прийняла його в свої холодні обійми в 49-річному віці. 20 серпня 2024 року золоте серце великого митця навічно зупинилося. Від гіркоти тяжкої втрати зупинилася у німому мовчанні мить і затихли в просторі всі звуки. У звучанні мелодій минуло все його життя, яке він присвятив музичному мистецтву і розвитку музичної освіти у сільській місцевості.

Ця приголомшлива звістка стала трагедією для багатьох людей, які його знали, любили і поважали. Людини творчо обдарованої, тонкого художнього світосприйняття, на жаль, більше немає поряд з нами... Але світла пам'ять про Олександра Васильовича житиме вічно у наших теплих спогадах і душах.

Народився Олександр Ганзенко 01 липня 1975 року в с.Новоаврамівка. Виховувався у сім’ї, де свято шанувалася музика і народні традиції, тож вибір професії був очевидним і передбачуваним. Після здобуття повної загальної середньої освіти в Новоаврамівській середній школі вирішив присвятити себе мистецтву. У 1994 році закінчив Гадяцьке культурно-освітнє училище імені І.П.Котляревського за спеціальністю «Керівник самодіяльного оркестру (ансамблю) духових інструментів, естрадного ансамблю». Ще зовсім юним хлопцем у 14 років став учасником та солістом народного хору «Горицвіт» Новоаврамівського СБК.

З 2000 року є постійним учасником обласного марш-параду духових оркестрів. З 2003 року є постійним призером цього престижного конкурсу та багаторазовим переможцем. Постійний учасник культурно-масових заходів на теренах Хорольщини, активний учасник творчих конкурсів та святкувань місцевого, регіонального та всеукраїнського рівнів. Завдяки високому професіоналізму та особистому вкладу Олександра Васильовича, як керівника аматорського духового оркестру «Обрій» та директора Новоаврамівського сільського будинку культури, духовому оркестру присвоєно почесне звання «Народний». Фото очолюваного ним творчого колективу неодноразово було занесено на районну дошку пошани «Звеличені працею».

Розпочав трудову діяльність в День свого народження 01 липня 1994, у 19-річному віці, на посаді керівника самодіяльного духового оркестру у Новоаврамівському будинку культури. У листопаді 1994 року був призваний на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, де проходив службу у військовому духовому оркестрі. Після демобілізації, у липні 1996 року, повернувся додому та продовжив творчу професійну діяльність у сільському будинку культури. Також працював вчителем музики у рідній школі. Залучив до колективу оркестру молоде покоління та школярів, привив юнакам любов до музики.

Олександр Васильович разом з родиною створив родинний ансамбль Ганзенків, який неодноразово брав участь в різноманітних святах району та області. Був учасником та солістом народного аматорського ансамблю музики та пісні «Джерело» Хорольського базового будинку культури. За його плечима безліч нагород і відзнак різних рівнів за неймовірний музиний талант та неперевершений вокал. Та найбільшою нагородою були всенародна любов, шана і визнання, глибока повага сотень учнів, широкої аудиторії шанувальників його творчості та колег по творчому цеху.

У жовтні 2016 року призначений директором Новоаврамівського сільського будинку культури . З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України колектив Новоаврамівського народного оркестру бере участь у траурних церемоніях прощання із загиблими Воїнами – Героями Хорольської міської територіальної громади.

Доземний уклін Олександру Васильовичу за багаторічну працю на творчій ниві Хорольщини, людяність і щиру українську душу. Розділяємо біль непоправної втрати у тяжкі часи скорботи та співчуваємо дружині Любомирі Петрівні, сину – Сергію, доньці – Ірині, рідним, близьким, колегам та всім, хто пам’ятатиме світле ім’я великого Маестро Хорольської громади.

Ваш вічний сон – наш вічний смуток.

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про відкриті торги

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі послуг 

Дерева паливні з твердих порід

Код ДК 021:2015 - 03410000-7 – Деревина

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]