Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ворога гвардієць бригади напрямку противника дементіївці нацгвардії військовослужбовець розвідки україни російських проти харкова підрозділ шляхи ворог навіть спартан» розвідник пі
Фронтові історії розвідника бригади "Спартан"
2023-03-15

«Навіть у тилу ворог не почувається безпечно», розвідник бригади «Спартан» розповів про бойові зіткнення

Підрозділ нацгвардійця знищує логістичні вузли та артилерійські розрахунки противника на Бахмутському напрямку. Військовослужбовець служить у Нацгвардії три роки. Нині він – розвідник. Працює в одній із бойових груп. За відсутності командира очолює її. Пройшов ряд гарячих точок, брав участь у звільненні Руської Лозової.

«У Руській Лозовій на Харківщині ми спільно з «Кракеном» проводили стабілізаційні заходи. Населений пункт був звільнений. Дуже складна ситуація була на Дементіївці. Там ми зазнали певних втрат. Проте задача, яка була поставлена вищим керівництвом, була виконана. Я евакуював звідти за один день 17 поранених. На щастя всі вижили. Як водія моя кар’єра там була завершена, – розповідає гвардієць. – На майорському напрямку ми пробули місяць. Робили так, щоб навіть у себе в тилу ворог не почувався безпечно. Ми влаштовували засідки на шляху їхнього переміщення по окупованій території, знищували живу силу та техніку ворога, руйнували шляхи сполучення в тилу. Що стосується бахмутського напрямку, то ми деморалізували росіян, знищуючи їх у місцях ротації особового складу, адже вони бачили, що у нібито безпечній зоні вони втрачають своїх бійців».

Підрозділ, де воює військовослужбовець, крім наземної розвідки, займається аеророзвідкою. Гвардійці виявляють цілі, передають їхні координати артилеристам, а ті їх знищують.

«Коли противник відступив трішки далі від Харкова, ми знаходили місця, де дислокувалася російська артилерія. Здійснювали вилазки в тил противника, мінували шляхи відходу ворога. Коли його підтискали наші підрозділи, він відступав і натрапляв на вже підготовлені нами «сюрпризи», – ділиться гвардієць і додає, що у Бахмуті доводиться найчастіше працювати проти піхоти. – Одна з російських бригад стояла проти нас біля Харкова, на Дементіївці, на Прудянці, потім перемістилася на Майорськ, і ми знову з ними зустрілися вже тут в приватному секторі Бахмута».

Гвардієць вважає, що не варто недооцінювати ворога. Адже він використовує не лише слабко навчених мобілізованих, які часто працюють без зв’язку і без належної розвідки.

Військовослужбовці бригади «Спартан» Нацгвардії є питомою складовою Сил Оборони України. Вони – професіонали, які ліквідовують російських загарбників на східних рубежах, борються за волю та суверенітет українських земель.

 

Національна гвардія України

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]