Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

До уваги жителів громади!
2022-09-12

Настала осіння пора і вже «традиційно» наші населені пункти окутує густий та смердючий дим від спаленого сміття, листя, бур’яну, гілок та інших відходів. Нагадуємо, що спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю, забруднення атмосферного повітря тощо.

При згоранні рослинних залишків у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. При горінні гуми, окрім згаданого, утворюються канцерогенна сажа та оксиди сірки, останні викликають респіраторні захворювання. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання.

З 04 березня 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки». Вказаний закон значно підвищив розміри штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки.

Наразі згідно ст. 175 КУпАП, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки тягне за собою накладення на громадян штрафу у розмірі від ста (1700) до двохсот (3400) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб — від двохсот (3400) до трьохсот (5100) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також несанкціоноване спалювання поліетилену, побутових відходів, а також опалого листя, трави, стерні, бур'яну відповідно регулюється статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень.

Будьте відповідальними!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]