Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

української державності історії україни свято цього традиції війни суспільства заснування державне державотворення київської вдячність слава іноземних суверенітет громадянам честь украї
День Української Державності
2023-07-28

Шановні мешканці Хорольської міської територіальної громади, дорогі українці!

День Української Державності – молоде державне свято, яке засновано  24 серпня 2021 року й щорічно відзначається 28 липня, у День Хрещення Київської Русі. Нове державне свято запропонував Президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України.

Ця дата має важливе для українців значення, адже точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. День Української державності став важливою складовою нашої культури. Він має на меті звернути увагу суспільства на традиції національного державотворення і вшановує всі його етапи. Українське державотворення має понад тисячолітню історію, усі наші державницькі традиції виростають з історії Русі.

Заснування і становлення цього свята припала на період активних воєнних дій, тож цього дня висловлює вдячність усім творцям державності основних віх української історії та новітнім Героям. Безмежна вдячність Захисникам і Захисницям, які в зоні АТО/ООС і в ході російсько-української війни виборюють територіальну цілісність і державний суверенітет. Вічна слава і світла пам’ять тим звитяжним борцям за свободу українського народу, які на вівтар жертовності війни поклали власні життя. Честь і слава всім українцям і громадянам іноземних країн, союзним державам, які докладають зусилля, щоб Україна існувала як незалежна демократична держава.

Віримо ЗСУ і покладаємо великі сподівання на Перемогу, здобуття права на продовження своєї національної історії, щоб український народ жив гідно, в умовах розвиненого правового цивілізованого суспільства, а головне – під мирних небом, без непоправних людських втрат і руїн.

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]