Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

День села Клепачі та свято Врожаю в дусі молодості та життєдайної енергії
2021-08-28

День села – це особливе свято, яке поєднує минуле, сьогодення і майбутнє. Воно є своєрідним підсумком усього зробленого та стартом для нових починань і здобутків. Самі такі святкові дійства покликані підтримати ініціативу міського голови Сергія Волошина до єднання та прояву любові до рідного краю.  У серпні цього року на теренах Хорольської міської територіальної громади, як ніколи раніше, відгриміли святкування у багатьох сільських населених пунктах.

Найбільш гучне, яскраве й феєричне видалось відзначення Дня села у Клепачах. 27 серпня у центральній частині села люди об’єдналися єдиною дружною родиною, аби відзначити подвійне свято рідного куточка – День села та свято Врожаю.

Почесне право урочистого відкриття святкового заходу надано голові правління СВК «Перемога» Анатолію Пасюті, Хорольському міському голові Сергію Волошину та Клепачівському старості Юрію Гузику. Серед присутніх почесних гостей на святі були керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова, депутат Полтавської обласної ради Олег Баканов та депутати Хорольської міської ради: Леонід Соболь, Анатолій Пасюта, Олена Баканова, Артур Кулик, Станіслав Корякін та Анатолій Вовк. Усіх учасників та гостей заходу частували смачною кашею за рецептурою домашньої кухні та запашними короваями з нового врожаю, зібраного із золотих ланів господарства. «Цього року врожай зернових культур зібрано трудівниками СВК «Перемога» за 12 днів. Хлібороби славно попрацювали на сільськогосподарських угіддях площею 1000 га. Результатом плідної та самовідданої праці на жнивах став високий показник врожайності – 62 ц/га», ‒ зазначив Анатолій Григорович.

У господарстві високо шанується, цінується з матеріальними й моральними заохоченнями праця хліборобів. Тут з особливою увагою та почестю ставляться до трудівників, адже вони вносять вклад у соціально-економічний розвиток не лише господарства, а й всієї Хорольської міської територіальної громади. Тож за поданням керівника СВК «Перемога» усіх комбайнерів та водіїв урочисто відзначено грамотами міського голови за сумлінну, плідну працю та значні трудові здобутки. 

У Клепачівському краї прийнято з пошаною ставитися до людей поважного мудрого віку та старості. Тому в номінації «Найстаріший житель села» дипломами та цінними подарунками відзначені клепачівські довгожителі – Куць Михайло Мефодійович та Гусаренко Ганна Андріївна. Не оминули увагою й кращих майстрів краю з декоративно-ужиткового мистецтва, ковальського ремесла, озеленення й садівництва, мисливства, бджільництва та інших сфер господарської та творчої діяльності. 

Клепачі – село сучасне, процвітаюче, з життєдайною молодіжною енергетикою та європейськими рисами, з розвиненою освітньою, медичною, спортивною, культурною та соціальною інфраструктурою. Життя тут кипить і вирує, про що свідчать новозбудований спорткомплекс з футбольною ареною та вуличними силовими тренажерами, дитячий ігровий майданчик, пам’ятні знаки, фонтан, мурали на фасадах будівель, квітники, благоустроєна та впорядкована територія центральної садиби та околиць. У Клепачах, як і в інших сільських населених пунктах старостату, про добробут населення і порядок дбає справжній господарник, лідер управлінців аграрної галузі – Анатолій Пасюта. Незабутнє народне гуляння, яке вдалося на славу, також організовано та проведено за фінансово-матеріальної підтримки голови правління СВК «Перемога» Анатолія Пасюти. Святковий захід проведено під егідою Хорольської міської ради за ініціативи міського голови Сергія Волошина, а насичену культурно-розважальну програму підготовлено відділом культури, туризму та збереження історичної спадщини, який очолює Оксана Левіна. Неперевершені концертні номери подарували глядачам творчі колективи художньої самодіяльності Хорольського базового будинку культури, Клепачівського СБК, Хорольської мистецької (музичної) школи, дует «Крила» (подружжя Валентина та Володимир Олійники), дует із сусідньої Семенівки «Сестри» (Діана та Ілона Міхно) та багато інших зіркових талантів Хорольщини й Полтавського краю. Особливим музичним дарунком клепачанам і гостям свята стала віртуозна гра на акордеоні  маестро, заслуженого працівника культури України Анатолія Темника. Завершальними акордами Дня села та свята Врожаю стали розіграш лотереї для любителів азарту та улюбленців фортуни, а також запальна дискотека з вибуховими феєрверками.

Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої молодої громади Хорольщини, яка проходить етап становлення. Історія Клепачівської громади творилася віками не одним поколінням і на її основі, як взірцевої, будуватиметься подальше майбутнє всієї громади. Клепачівський край має особливі, притаманні лише йому, особливі риси, унікальні традиції та звичаї, які наслідують і примножують талановиті, працьовиті й гостинні місцеві мешканці. Тож нехай лунає й надалі слава цього краю і громади. До нових зустрічей і святкувань в єдиному дружньому колі!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]