Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Безоплатна правова допомога
2019-02-13

У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» з метою підвищення правової свідомості громадян відділ "Хорольське бюро правової допомоги" Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інфомує населення про наступне.

Що робити для отримання компенсації за травму через неприбраний сніг та ожеледицю?

У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» послідовність дій в даному випадку  висвітлюють фахівці Хорольського бюро правової допомоги.

1.Сфотографуйте місце події, щоб чітко було видно неналежне очищення від снігу (накрижень), бурульок з прив’язкою до місцевості. Пошукайте відеоспостереження, якщо поблизу розташована банківська установа, магазин, можна буде взяти відеозапис із камер зовнішнього спостереження.

2.Потрібно знайти свідків вашого травмування та взяти у них контакти, оскільки у подальшому вони можуть бути свідками в суді.

3.Бажано викликати швидку допомогу за місцем травмування, працівники швидкої допомоги зафіксують виклик за заявленою адресою, що буде ще одним доказом. Лікарі в обов’язковому порядку повинні зафіксувати те, що травма отримана у зв’язку з падінням на слизькій ділянці за певною адресою і в певний час, а також надати відповідну довідку на ваше прохання.

4.Якщо немає можливості викликати швидку, зверніться до травмпункту (лікувально-профілактичного закладу) для діагностики ступеня травми, детально опишіть де і за яких обставин отримана травма, отримайте довідку чи листок непрацездатності.

5.Обов’язково зберігайте усі документи, що підтверджують лікування та його вартість (рецепти, виписки з  історії хвороби, чеки аптек, рахунки, квитанції тощо). Таким чином ви зможете підтвердити витрати, понесені внаслідок травмування. Також до цього ви можете додати обґрунтовану моральну шкоду за отримані страждання.

6.З’ясуйте, хто відповідальний за утримання дороги чи тротуару, де сталося травмування (ОСББ/ЖЕК, комунальна служба, приватне господарство тощо), надіславши інформаційний запит до місцевої влади.

7.Зверніться з претензією до організації, на ділянці якої ви травмувалися. У претензії зазначте суму, на яку ви постраждали. Є також шанс отримати компенсацію не тільки за лікування, а й за пошкоджене майно, наприклад, розбитий мобільний телефон. Для цього потрібні свідки або стовідсоткові докази того, що телефон був при вас в момент падіння і був пошкоджений внаслідок вашого падіння.

8.Якщо мирним шляхом питання вирішити не вдалося, то слід звернутися з позовом до суду про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я, за місцезнаходженням відповідача або за місцем проживання. У відповідності до ст. 5 Закону України «Про судовий збір» судовий збір у таких випадках не сплачується.  

 

Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до Хорольського бюро правової допомоги за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 78а, або за тел. (05362) 33-2-20. 

 

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                   Н.Г. Тарасенко

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]