Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

писемності слов’янської культури слов’янських абетки травня україни відмінностей кількості значної фонетичних морфологічних самостійний надзвичай­ тривалого впродовж окремої наявність розвитку сві
24 травня – День слов’янської писемності і культури
2024-05-24

Шановні жителі Хорольської міської територіальної громади!

Щиро вітаю вас із Днем слов’янської писемності і культури, що вшановує пам’ять творців кириличної абетки, рівноапостольних братів Кирила та Мефодія, які заклали основи давньослов’янської писемності та фундамент усіх слов’янських літератур.

Уперше День слов’янської писемності і культури було відзначено у 1863 році на честь 1000-річчя створення слов’янської абетки. Початком офіційного відзначення цього свята на державному рівні в нашій країні став Указ Президента України від 17 вересня 2004 року в якому підтримуючи ініціативу Національної академії наук України, громадських та релігійних організацій день 24 травня встановлено Днем слов’янської культури і писемності.

Це свято повертає нас до спільних витоків мови та культурних надбань, історично звеличує нашу національну самобутність, консолідує та духовно об’єднує велику родину слов’янських народів, писемність яких ґрунтується на кирилиці. Сучасні дослідники зазначають, що українська мова в колі слов’янських мов посідає особливе місце, адже наявність у ній значної кількості фонетичних і морфологічних відмінностей свідчить про самостійний шлях її розвитку як окремої мови впродовж надзвичай­но тривалого часу.

Як найдорожчий скарб, ми повинні дбайливо берегти і примножувати свою історико-культурну спадщину, яку для нас оберігало не одне покоління українців.

Хочемо побажати усім нам злагоди, миру, добра. Нехай непереможний слов’янський дух стане кожному дороговказом для успішної реалізації усіх задумів та добрих починань!  

 

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]