Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни захисників українського захисниць жовтня захист нашої народу покрови пресвятої вітчизни україну захисті народ країни життя завжди героїв боровся рі
14 жовтня – День захисників і захисниць України, День козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці
2022-10-14

Шановні мешканці Хорольської громади, славні захисники і захисниці України!

Сьомий рік поспіль на теренах нашої держави відзначається державне свято, яке в умовах визвольної боротьби з російськими окупантами набуло особливого значення й величі. В умовах воєнного сьогодення День захисників і захисниць України став символом мужності та героїзму борців за Україну, військових традицій і звитяг Українського народу від козацької доби і донині. Його історична і духовна значимість посилюється відзначенням у цей день ще двох великих свят – Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва.    

День захисників України започаткований та ухвалений Указом Президента 14 жовтня 2014 року, на початку збройного конфлікту росії та її бандитських сепаратиських формувань. З метою гендерно збалансованого висвітлення ролі військовослужбовців у захисті нашої країни з липня 2021 року свято перейменовано на «День захисників і захисниць України». Як ніколи раніше в цей день відчувається зміцнення патріотичного духу і національного спротиву в боротьбі за виживання України і її багатостраждального народу.

14 жовтня, у день захисників Вітчизни, український народ звеличує наших мужніх воїнів-захисників, які стали на захист територіальної цілісності, суверенітету нашої держави та ціною немислимих надлюдських випробувань і болючих втрат виборюють право на існування української нації. Цього дня ми вшановуємо пам’ять громадян України та іноземних держав, які ще з 2014 року стали на захист правди, справедливості та національно-державницьких ідеалів. Вшановуємо незгасну світлу пам'ять усіх захисників, які поклали свої життя на вівтар жертовності. З невимовною тугою і скорботою оплакуємо найкращих синів і доньок України, які полягли за рідну землю і майбутнє наших нащадків.

Наш народ з глибоким козацьким корінням і славетною понад тисячолітньою історією великого українського народу завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам, відстоював рідну землю і не зраджує прадавнім традиціям. Усі ті, хто носить почесне звання захисника Вітчизни уособлюють етапи розвитку нашого славетного війська. Це когорта мільйонів Героїв, які загинули в різні часи за соборність і незалежність України. Це всі ті, хто боровся за перемогу над фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, боровся за європейські демократичні ідеали під час революції Гідності, був вірним військовій присязі в зоні АТО/ООС. А нині – це легендарні воїни, які гідно несуть тяжкий тягар відповідальності за захист України від сусідньої терористичної країни.  

Священний обов’язок кожного з нас – шанувати бойові подвиги сучасних захисників і захисниць та завжди пам’ятати про всіх Героїв, котрі віддали життя за Україну. Доземний уклін і щира вдячність представникам об’єднаних могутніх Сил оборони – військовослужбовцям усіх родів військ і служб ЗСУ, військовим медикам, капеланам і волонтерам, які згуртувалися, об’єдналися в єдину силу та непохитною горою стоять на захисті Батьківщини від навали російської орди.

Дорогі наші захисники і захисниці, спадкоємці високої слави Українського козацтва!  Бажаю Вам незламного духу, нескореної сили волі, міцного здоров’я, надійного родинного тилу, звершення усіх Ваших мрій і прагнень. Віримо у Вас, покладаємось на Ваші силу, витримку, звитягу і міць, від яких залежить подальша доля України! Сподіваємось на якнайшвидше наближення Перемоги та відновлення миру. Нехай Вас надихає велика сила Покрови Пресвятої Богородиці! Слава Україні! 

 

З повагою – міський голова Сергій Волошин!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]