Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

100-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ ВІДЗНАЧАЄ ЖИТЕЛЬ ХОРОЛЬЩИНИ
2024-06-24

Сто років для всесвіту – маленька крихта у просторі часу, сто років для людини – майже вічність. Ці люди – очевидці багатьох історичних подій минулих століть, носії традицій, глибокої життєвої мудрості. Сьогодні, 24 червня,  свій 100-річний ювілей відзначає житель села Тарасівка – Іван Степанович Демченко. З цього приводу зібрались його онуки-правнуки і вся рідня.

У день його народження в гості до ювіляра завітали представники місцевої влади міський голова Сергій Волошин, керуючий справами (секретар) виконкому Галина Козлова, староста Галина Костюк,  голова ВП Організації ветеранів України у Хорольській міській територіальній громаді Олександр Козирод та робітник комлекспного обслуговування сількогосподарського виробництва ТОВ «Астарта Прихоролля» Алла Сидоренко.

Вручили ювіляру медаль, подяку, подарунки, квіти та побажали міцного здоров’я, добробуту, сил і наснаги, благополуччя в родині. Дуже приємно, що дідусь у свої роки, незважаючи на відсутність зору, залишається позитивним та життєрадісним. Із великим задоволенням слухає гостей та розповідає про свій буремний життєвий шлях.

Народився Іван Степанович 24 червня 1924 року в простій  селянській сім'ї в с.Іванці Покровськобагачанського району Полтавської області.  Змалку, як більшість селянських дітей, допомагав батькам по господарству. З 12 років пас череду в м. Лубни, часто бувало потерпав від голоду і холоду.   Закінчив два  класи початкової школи та  на все життя запам'ятав прізвища своїх вчителів. Потім працював у місцевій артілі "Більшовик" на різних роботах. 29 вересня 1943 року, у 19 років мобілізований  на війну Покровськобагачанським районним військкомісаріатом. Спочатку війни був стрільцем 103 окремого стрілкового полку, далі автоматчиком 77 стрілкового полку. З 1944 року переведений до 287 артилерійського лінійного полку на посаду замкомандира взводу, пізніше до 49 учбового полку. Одержав поранення в 1944 році, тривалий час перебував на лікуванні у військових шпиталях, ці рани дають про себе знати все життя. Іван Степанович дійшов до Берліна, з побратимами брав Рейхстаг. Демобілізувався лише у 1947 році. Повернувшись додому юнак знову пішов працювати до місцевого колгоспу "Більшовик", працював на різних роботах, прицепщиком, горючовозом аж до виходу на заслужений відпочинок.

Разом з дружиною, з якою прожив в злагоді і спокої більше 40 років, виховали трьох дітей: сина Олексія 1949 р.н. на жаль уже покійного, дочку Марію 1951 р.н. та наймолодшого  сина  Петра 1954 р.н., який 22 червня цього року відзначив свій 70 - річний ювілей. Дочекався  Іван Степанович 6 онуків та 9 правнуків.

На даний час ювіляр  проживає з родиною сина Петра, який разом з дружиною Катериною піклуються про нього. Вони добрі душею, щедрі на ласку й тепло. Тож ювіляр в оточенні  любові і турботи  дітей. Побувавши в садибі родини нашого шанованого ювіляра, відразу відчувається рука господарів. Садиба доглянута з любов’ю та турботою, кожен куточок сповнений тепла та затишку. Від них віє добром і щирістю, їхні серця відкриті для всіх, хто приходить у гості.

Іван Степанович був протягом життя був нагороджений: медалями "За відвагу", "За взяття Берліна", "За перемогу над Німеччиною" та багато ювілейних нагород. Ювіляр зі сльозами на очах згадує лихоліття війни  і говорить, що ніколи не думав, що  онуки його бойових побратимів - росіян підуть війною проти України, але він щиро вірить у  нашу Перемогу  і бажає щоб у майбутньому український народ жив у мирній, могутній  державі.

Автор, фото: Галина КОСТЮК, Крістіна СУХОРУК

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання сесії

21 червня 2024 року о 10:00 год. відбудеться пленарне засідання 56 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
     
Повідомлення про скликання позачергового виконкому

10 червня 2024 року о 10:00 год. відбудеться одинадцяте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

18 червня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]