Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

бригади бригада озброєння також україни військової служби запорожців чорних складу сьогодні техніки операції одиниць забезпечення військовослужбовці стандартами області комісаріату
ЗСУ – захисний щит нашої Батьківщини!
2019-02-12

Для військових комісаріатів Полтавської області однією із пріоритетних у комплектуванні військовослужбовцями за контактом є 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців

12 лютого 2019 року в приміщенні Хорольського районного військового комісаріату полковник військовий комісар Дмитро Чернець надав роз'яснення щодо підписання контракту з 72-ою ОМБР, які пройдуть навчання за стандартами НАТО під керівництвом інструкторів провідних армій світу.

Сьогодні саме Збройні Сили України є одним із основних щитів, які стримують російську агресію на сході держави. Як ми бачимо, із щоденних зведень Операції Об’єднаних Сил, ситуація на східному фронті є контрольованою, але не дає підстав для заспокоєння. Особливо зважуючи на ті угрупування регулярних військ російської федерації, які на даний час зосереджені біля північно-східного кордону, а це серйозне військове формування, яке і створюється з якоюсь певною метою.

На сьогодні вживаються заходи, щодо оновлення озброєння, техніки та підвищення рівня готовності військових частин до реагування на відповідні загрози, але якою б не була сучасна військова техніка, однією із основних складових готовності підрозділу є люди, тобто особовий склад.

Військова служба сьогодні – це в першу чергу державна служба особливого характеру. Аналіз ринку праці свідчить, що Збройні Сили України є одним із найбільших роботодавців, з серйозним рівнем грошового забезпечення, яке з першого січня рішенням Міністра оборони України суттєво збільшено, зокрема наприклад для рядового, сержантського складу від 10 тис, грн. до 12 тис. грн., від командира взводу до командира бригади в розмірі від 14 тис до 25 тис. грн. тощо.

Сьогодні поряд з підняттям грошового забезпечення вживаються і інші заходи, щодо створення відповідних умов проходження служби в тому числі і в ППД. Так на прикладі 72-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» з місцем розміщення у м. Біла Церква Київської області, видно, які позитивні зміни відбуваються у військовому підрозділі.

Так для 72-ї механізованої бригади вже здано в експлуатацію перший гуртожиток для військовослужбовців контрактної служби. Напередодні бригада повернулась із зони проведення військової операції на Донбасі та новосели вже заселились до будівлі.
  Двоповерхова будівля гуртожитку поліпшеного типу призначена для розміщення 125 бійців у 25 кімнатах. На кожні дві кімнати розміщений окремий санвузол та душова.
  Загалом для 72-ї бригади здійснюється будівництво ще трьох таких гуртожитків які також перейшли на фінішну пряму будівництва – тут здійснюється підключення комунікації, а також проводяться внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, тому незабаром в них також заселяться військовослужбовці.

Всі ці будівництва відбуваються в рамках започаткованої минулого року програми Міністерством оборони України зі зведення 184-х гуртожитків для розміщення 23 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом. Для тих військовослужбовців за контрактом, які бажають винаймати житло у населеному пункті з цього року і для солдат, сержантського складу  діє компенсація за піднайом житла.

Також 72-а механізована бригада у жовтні минулого року перейшла на нову систему харчування, що окрім нового каталогу продуктів включає в себе відновлення фондів їдалень
  Загалом у пункті постійної дислокації 72-ї бригади відбувається реконструкція трьох їдалень.

Також на сьогодні  виплачується одноразова грошова допомога у разі укладення першого контракту у таких розмірах:

особам рядового складу – вісім розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року (у 2019 році – 15368,00 грн.);

особам сержантського і старшинського складу – дев’ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року (у 2019 році – 17289,00 грн.);

особам офіцерського складу - десять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року (у 2019 році - 19210,00 грн.)

На протязі року, крім грошового забезпечення військовослужбовцю, виплачується, ще грошова допомога на оздоровлення  у розмірі грошового забезпечення на місяць.

Сьогодні 72 ОМБР є одним із тих, пріоритетних підрозділів, куди в першу чергу військовими комісаріатами Полтавської області пропонується проходження військової служби. Бригада з відповідною періодичністю залучається до зони  операції об’єднаних сил та міжнародних навчань з нашими зарубіжними партнерами.

З 2018 року більше 1100 громадян з Полтавщини прийняли рішення, щодо укладення контракту. В області через систему військових комісаріатів створені умови, для якісного відбору та швидкого (не забюрократизованого) оформлення документів.

Так громадянин, який бажає проходити військову службу, наприклад в тій же 72-й бригаді, в першу чергу прибуває до військового комісаріату, надає документи на попереднє вивчення, зокрема про освіту, трудову діяльність, характеризуючі матеріали, отримує направлення на медичну комісію та одночасно відпрацьовуються запити до правоохоронних органів, щодо не притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності.

При прийнятті позитивних рішень, кандидат проходить професійно-психологічний відбір, це перевірка рівня фізичної підготовки, психодіагностичне обстеження, та вивчення особистих якостей. Після заходів вивчення в залежності від його результатів кандидату пропонується відповідна вакантна посада, зокрема у тій же 72 ОМБР, це механіки-водії, стрільці, сапери, снайпери, розвідники, танкісти, кулеметники та інші і приписом  направляється або до навчального центру або безпосередньо до військової частини в залежності від досвіду проходження служби, де вже укладає контракт на проходження військової служби.

ЗДАНО ПЕРШИЙ ГУРТОЖИТОК ДЛЯ 72 ОМБР ІМ. ЧОРНИХ ЗАПОРОЖЦІВ

Для 72-ї механізованої бригади було здано в експлуатацію перший гуртожиток для військовослужбовців контрактної служби.

Напередодні бригада повернулась із зони проведення військової операції на Донбасі та новосели вже заселились до будівлі.

Двоповерхова будівля гуртожитку поліпшеного типу призначена для розміщення 125 бійців у 25 кімнатах. На кожні дві кімнати розміщений окремий санвузол та душова.

Загалом для 72-ї бригади здійснюється будівництво ще трьох таких гуртожитків які також перейшли на фінішну пряму будівництва – тут здійснюється підключення комунікації, а також проводяться внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, тому незабаром в них також заселяться військовослужбовці.

Також 72-а механізована бригада у жовтні минулого року перейшла на нову систему харчування, що окрім нового каталогу продуктів включає в себе відновлення фондів їдалень

Загалом у пункті постійної дислокації 72-ї бригади відбувається реконструкція трьох їдалень.

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ 72 БРИГАДИ ПРОЙДУТЬ НАВЧАННЯ ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО

Військовослужбовці 72 бригади ім. Чорних Запорожців пройдуть навчання за стандартами НАТО під керівництвом інструкторів провідних армій світу. Про це заявив Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко:

«Відразу після відпочинку і реабілітації необхідно розгорнути повномасштабну підготовку бригади до виконання завдань за призначенням. Я знаю, що скоро у вашій військовій частині будуть проведені заходи щодо доукомплектування особового складу, озброєння і військовою технікою. Розпочнеться навчання особового складу за стандартами країн-членів НАТО, зокрема, під керівництвом інструкторів провідних армій світу»

Стань воїном за стандартами НАТО!
  З питань підписання контракту з 72 Бригадою ім. Чорних Запорожців: +380933716043

72 БРИГАДА ВІДНОВЛЮЄ ОЗБРОЄННЯ ТА ТЕХНІКУ

Після прибуття в пункт постійної дислокації військовослужбовці бригади Чорних Запорожців почали проводити комплекс заходів по відновленню озброєння та військової техніки, яка експлуатувалася під час виконання бойових завдань. Командири підрозділів та особовий склад нашої бригади сумлінно виконують поставлені задачі, адже справна техніка - запорука успішного виконання бойових завдань. Процес відновлення тривав і в зоні проведення Операції об'єднаних сил.

Силами ремонтно-відновлювального батальйону нашої бригади Чорних Запорожців відремонтовано 34 одиниці ракетно-артилерійського озброєння та техніки, 56 одиниць бронетанкового озброєння, 72 одиниці автомобільної техніки. Силами технічного забезпечення старшого начальника відновлено 4 одиниці ракетно-артилерійського озброєння, 113 одиниць стрілецької зброї, 18 одиниць бронетанкового озброєння та 5 одиниць автомобільної техніки.

Силами державних підприємств відновлено 1 одиницю ракетно-артилерійського озброєння, 8 одиниць бронетанкового озброєння та 9 одиниць автомобільної техніки.

ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ – 72 БРИГАДА ІМ.ЧОРНИХ ЗАПОРОЖЦІВ

72 механізована бригада – це військове формування сухопутних військ Збройних сил України. Розміщується у місті Біла Церква Київської області. Бригада створена в 2002 році на базі 72-ї гвардійської механізованої дивізії, що у свою чергу веде історію від 72-ї гвардійської мотострілецької дивізії.

З 2014 року бригада брала участь у війні на сході України у складі сил Антитерористичній операції.

Для громадян, які бажають отримати додатку інформацію звертатися до військових комісаріатів за місцем перебування на обліку або телефоном "горячої лінії" обласного військового комісаріату 0930416271.

Відео повернення легендарної бригади з передовоїзавантажити.

 

Прес-служба

Полтавського обласного військового комісаріату

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]