Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

З глибин історичних традицій українців
2021-10-14

14 жовтня у середмісті відбулися урочистості з нагоди відзначення потрійного свята. Мешканці Хорольської міської територіальної громади гучно відзначили День захисників і захисниць України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Почесну місію урочистого відкриття свята традиційно виконав Хорольський міський голова Сергій Волошин. 

Привітання з головної сцени звучали від очільника громади та депутата міської ради Яни Карманської. Представники влади взяли участь у церемонії нагороджень з нагоди всенародного свята патріотизму й мужності. Нагороджено грамотами міського голови  учасників бойових дій на Сході країни, а також оголошено подяки волонтерам та команді Первинної організації клубу юних десантників «Гвардія» опорного закладу «Хорольська гімназія» під керівництвом Миколи Пономаренка. Концертна програма відбулась за участі кращих вокалістів, гумористів, музичних колективів та ансамблів художньої самодіяльності Хорольщини. За особистої підтримки міського голови гостей свята частували смачним козацьким кулішем та підігрівали прохолоду золотої осені ароматним гарячим чаєм із збору різнотрав’я.  

Ведучі заходу – Юрій Базіль та Ольга Бондаренко, з глибокою шаною подякували від імені кожного хорольця захисникам нашої Батьківщини. Поряд із мужніми захисниками слова вдячності адресували й тим людям, які пліч-о-пліч разом із військовослужбовцями і добровольцями стоять на лінії фронту чи в тилу: військовим лікарям, медичним сестрам, санітарам, волонтерам та всім небайдужим громадянам. Це ті люди, які своїми добрими справами і молитвами допомагають захисникам тримати рубежі на лініях вогню, оберігаючи від куль ворожих злочинних формувань у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. Власне, найнадійніша наша броня – це згуртованість, взаємопідтримка і вміння спільно тримати удар.  

Згадали з головної сцени й про мужність не такої вже й слабкої половини людства – сміливих і чарівних захисниць. Хорольці пишаються тим, що серед українських військових жінок є наша землячка – Юлія Калашник-Венгрин. Випускниця Хорольської гімназії та Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного воювала на Сході України і на сьогодні має високе звання офіцерського складу – капітан Збройних Сил України. Подякували й жінці, берегині роду захисників, династії військовослужбовців – Людмилі Ревеці. Вона є донькою, матір’ю та бабусею професійних військових. Доземно вклонилися матерям, які навічно втратили своїх синів-героїв. Із невимовною тугою і щемом у серці вшанували хвилиною мовчання наших земляків, які загинули на Донбасі та під час проходження військової служби: Андрія Корну, Андрія Деребченка, Сергія Сергієнка, Євгенія Живенка та Сергія Терешка.

Усе свято було пронизано патріотичним духом, любов'ю до рідного краю і Батьківщини. Кожен із українців, чиє серце сповнене патріотизмом і гордістю за свій народ, державу, історію, національну культуру, традиції та звичаї, завжди почувається частинкою нашої славної держави. Усі ми – єдине ціле, сьогодення і майбутнє України. Саме нам і наступним поколінням даровано долею розбудовувати могутню, славетну, заможну державу. У кожного з нас є можливість зробити свій посильний вклад у її розвиток і процвітання.

Усім нам мирного неба на благодатній, захищеній, рідній землі! Слава захисникам і захисницям!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]