Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста україни голова району полтавської незалежності також нашої районної громад громади держави представники хорольський організацій свято хорольської обласної територіальні
З Днем незалежності, Україно!
2018-08-27

Хорольщина разом зі всією Україною відзначила 24 серпня 2018 року 27-му річницю основного державного свята – Дня незалежності України! Цієї чудової серпневої днини, в блакитній височині майорять крилато державні стяги, сповіщаючи про найважливіше національне свято. 24 серпня 1991 року – визначна дата в історії становлення суверенної вільної України, яка закарбувалася на золотій сторінці в біографії молодої держави.

Саме з цього знаменного дня започаткована нова епоха в житті українського народу, законодавчо закріпилися його вікові прагнення до національного відродження, демократичного ладу, соціально-економічного зростання, культурного піднесення й духовної свободи.

Святкування Дня народження нашої держави розпочалося з урочистої ходи з великим розгорнутим полотнищем блакитно-жовтого стягу, який з гідністю пронесли центральною вулицею Небесної Сотні до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. В піднесеному патріотичному настрої святкову колону повели  голова Хорольської райдержадміністрації Звірко Л.М., голова Хорольської районної ради Мартюк В.А., депутат Полтавської обласної ради Мухтаров Ф.А., керівник апарату Штейнберг І.О., голова ради Хорольської районної організації ветеранів Полтавської області Кражан Д.А. та інші представники органів виконавчої влади. До підніжжя пам’ятника Великого Кобзаря в знак пошани до нього хорольці і гості міста поклали живі квіти.

Далі святкове дійство розгорнулося на центральній площі міста, де зібралися єдиною родиною українці від найменших представників до людей поважного віку. Були навіть гості з міста Яремче Івано-Франківської області. У святкових заходах, приурочених Дню незалежності України, взяли участь представники державних установ і організацій, приватних підприємств, товариств, громадських організацій, педагогічні, студентські та учнівські колективи навчальних закладів міста і району, учасники бойових дій в зоні проведення АТО, представники територіальних громад району – міської, сільських рад та об’єднаних територіальних громад Хорольщини.

Під величною назвою «Ми – українці» відбувся парад вишиванок як данина національним традиціям. У вишуканому національному вбранні стали окрасою свята громадяни різних поколінь.

Традиційно територіальні громади району та міста організували виставки-презентації «Квітуй в любові і добрі, Хорольщино – край благословенний». Колоритно і багато в них було представлено вироби декоративно-ужиткового мистецтва, фотовиставки про досягнення громад, страви національної кухні. Експозиції представили навчальні заклади: Хорольський агропромисловий коледж Полтавської державної аграрної академії та Хорольський міжрегіональний центр з перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців, а також структурні підрозділи райради та РДА: Управління агропромислового розвитку, Хорольський районний краєзнавчий музей, ДЮСШ. Також презентували свої громади Хорольська міська рада, сільські ради (Петракіївська, Ялосовецька, Вишняківська, Староаврамівська, Штомпелівська, Вишнева, Хильківська, Андріївська, Трубайцівська) та обєднані територіальні громади (Новоаврамівська, Покровськобагачанська). Хорольська міська рада у своїй виставці-презентації показала досягнення міста на сьогоднішній час – результати плідної праці організацій, промислових, будівельних підприємств та приватних підприємців міста, які були представлені на світлинах, готових виробах та зразках продукції. Окремо хочеться відмітити таланти народних умільців, які представили свої вироби на святі. Усі без винятку учасники святкового дійства переконливо довели, що наш рідний край багатий талановитими, душевними, співочими, працьовитими та щедрими людьми.

Міський голова Волошин С.М. разом з першими керівниками району Звірко Л.М та Мартюк В.А., депутатом Полтавської обласної ради Мухтаровим Ф.А. вручили посвідчення громадянам, портрети яких занесені цьогоріч на районну Дошку пошани. Також вручили Почесні грамоти обласної ради, райдержадміністрації та районної ради, нагрудні знаки громадянам за багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок в соціально-економічний, освітньо-науковий розвиток району й міста, а також з нагоди 27-ї річниці незалежності України.

Від імені народного депутата України Іщейкіна К.Є. громаду привітала з основним святом нашої держави його помічник Махно Л.І. В цьому році депутат залучив для міста кошти на реконструкцію центральної площі, тож на наступний рік святкування перед головною сценою відбудуться ще в кращих умовах.

Після завершення урочистої частини, свято продовжилося культурно-мистецькою програмою за участю солістів, творчих колективів та представників аматорського мистецтва Хорольщини й Київського Академічного ансамблю української музики «Дніпро».

Це велике національне свято нашої державності наповнене особливим патріотичним змістом, по-особливому цінне й значиме для кожного громадянина, адже спонукає до побудови заможної, демократичної, процвітаючої, європейської України і єднає нас у велику спільну українську родину. Лише спільними зусиллями, з прагненням до порозуміння і згуртованості, ми зможемо забезпечити успішний стійкий поступальний розвиток нашої Вітчизни та стабільне зростання рівня добробуту населення.

Міський голова від себе особисто та від імені депутатського корпусу привітав громаду з побажаннями міцного здоров’я, щастя, достатку, успіхів, завзяття, невичерпної енергії, плідної праці, наснаги на нові звершення й здобутки заради процвітання нашого міста і України в цілому.

З національним святом усіх!

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]