Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дітей хорольської свято полтавської голова народження міської свята районної житла міста соціального дитячих квартир державної особисто хорольців учасників коштів
Все найкраще - дітям!
2018-06-01

У Хоролі для дітей влаштували грандіозне свято з насиченою розважально-ігровою програмою, приурочене Міжнародному Дню захисту дітей. Вперше це свято відзначалося в 51-й країні світу ще в далекому 1950 році. У нашому ж місті 1 червня 2018 року Дитячий день відзначено вперше в таких масштабах. На центральній площі міського скверу як ніколи раніше було досить людно – зібралися на свято не лише діти, а й дорослі. І це не таємниця, що дорослі прагнуть до свята і потребують веселощів не менше за дітей. Недаремно у казці-притчі Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» закладено філософську формулу життя: «бережіть, бережіть в собі дитинство!»…

Свято «Країна дитячих мрій» в супроводі професійних аніматорів в образах віслюка та крихіток-посіпак (відомих для дітей мультиплікаційних комедійних героїв міньйонів) подарувало дітлахам різновікових категорій багато приємних вражень. Діти захоплено й завзято змагалися за звання найспритніших і найкмітливіших у розважальних конкурсах, вікторинах, спортивних естафетах, а любителі поезії мали можливість за декламацію вірша отримати шоколадку. Майстри аква-гриму залишили на обличчях дітей не просто яскраві дивовижні розписи, а й добрі незгладимі враження про казкове і чарівне дитяче свято. На світлинах щасливі обличчя дітвори самі про все це скажуть. Судячи по тому, як блищали щасливими вогниками очі і наскільки радісно-захопливо вигукували й нестримно виражали свої емоції учасники святкування – розважальна програма малечі сподобалась і свято вдалося на славу.

Учасників конкурсу «Малюнок на асфальті» та «Парад дитячих візочків» частували солодощами та нагородили пам’ятними подарунками почесні гості нашого міста. Переможниця творчого конкурсу за найоригінальніший витвір мистецтва крейдою на асфальті школярка Вікторія із села Вишневе (колишня Петрівка) отримала неабиякий трофей – пам’ятний подарунок та світлину на добру згадку з губернатором області Валерієм Головком. Нещодавно, 25 квітня цього року, її землячка і учениця того ж Петрівського навчально-виховного комплексу Олександра Шевченко здобула титул «Красуня Хорольщини – 2018». От такий багатий на таланти й красу є край на мапі нашого регіону.

Спеціально для дітей з обмеженими фізичними можливостями організовано спортивні змагання на стадіоні Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії за організаційної підтримки Хорольського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів та Хорольської дитячо-юнацької спортивної школи. Десять учасників за старання та наполегливість в змаганнях з дартсу, бомбаскету та боулінгу отримали заохочувальні подарунки та нагороди.

Урочисте відкриття районного заходу до Дня захисту дітей розпочалося з вітальних промов очільників міської, районної та обласної влади. До глядацької аудиторії звернулися з доброзичливими й теплими вітальними словами голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, його перший заступник Андрій Пісоцький, голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк, я – міський голова Сергій Волошин, депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров та депутат районної ради Анатолій Пасюта. Народний депутат України Костянтин Іщейкін не зміг бути присутнім на святі особисто, але делегував свого помічника Людмилу Махно, представницю Ради підприємців при виконавчому комітеті Хорольської міської ради для привітання хорольців з таким теплим і радісним святом.

Довгоочікуваною і зворушливою була урочиста церемонія вручення соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Розподіл п’яти квартир відбувався у визначеній послідовності шляхом жеребкування. Під гучні овації ключі від однокімнатних квартир в багатоквартирних житлових будинках міста та сертифікати на отримання соціального житла від Хорольської міської ради отримали: Волощук (Коломієць) Оксана 1988 року народження, Романча Марія Анатоліївна – 1991 року народження, Самойлюк Владислав Владиславович – 1993 року народження, Рідкобород (Варецька) Інна Сергіївна – 1996 року народження, Третяк Ірина Володимирівна – 1997 року народження. Особам, які перебувають на квартирній черзі Хорольської міської ради (затвердженої рішенням виконавчого комітету «Про затвердження квартирної черги» від 20 березня 2018 року №61), Валерій Головко особисто вручив ключі від квартир і побажав новосельцям всіляких життєвих гараздів.

Відповідним рішенням 45-ої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання від 25 травня 2018 року №1085 соціальне житло (однокімнатні квартири) передано  у користування дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа відповідно до публічно проведеного жеребкування.

Нагадаємо, що розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації від 13 грудня 2017 року №872 затверджено розподіл коштів з держбюджету на придбання соціального житла між районами та об’єднаними територіальними громадами області. В загальному обсязі виділених коштів Хорольська міська рада отримала 1 343 000,0 грн, що становить 13,7% (третє місце із загального обсягу зведеного бюджету Полтавської області).
  З цих коштів було придбано п’ять однокімнатних квартир для хорольців, тож недарма почесна місія урочистого вручення соціального житла дітям-сирота випала саме голові Полтавської облдержадміністрації Валерію Головку.

Найбільша зацікавленість в учасників святого дійства була під час розіграшу безкоштовної святкової лотереї. В країні дитячих мрій не могло бути програшних лотерейних квиточків – усім дісталися призи, які приготували Хорольська міська рада, ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» та дорожньо-будівельна компанія «Сіньцзян Комм`юнікейшнз Констракшн Груп КО., ЛТД.». Маленькій хорольчанці від її величності Фортуни дістався цінний суперприз – планшет Lenovo, який вручив особисто.

Незбагненним чином діти залишалися гіперактивними до самого завершення свята. На завершальному етапі святкового дійства відбулося урочисте відкриття новозбудованого для хорольців і гостей міста фонтану.

Концертна та розважальна програма дитячого свята організована Хорольською районною державною адміністрацією, районною радою, міською радою, в якій було задіяно творчий колектив Хорольського районного будинку культури. Спонсорську підтримку надали приватні підприємці міста.

Міський голова Сергій Волошин щиро вдячний всім учасникам, організаторам і меценатам незабутнього свята за активну участь і злагодженість у проведені масових заходів у Хоролі для містян і гостей з сусідніх територіальних громад.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]