Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Волонтерський рух у Хорольській громаді наближає перемогу України
2022-03-17

У цей нелегкий для всіх нас час важливо вистояти заради перемоги України, заради її територіальної цілісності й свободи. Надважливу місію у цьому напрямку виконують громадські активісти, які докладають максимум зусиль у волонтерській діяльності. Щодня, ризикуючи власним життям, волонтери Хорольської міської територіальної громади забезпечують доставку зібраної гуманітарної допомоги військовим у зони бойових дій та цивільним мешканцям населених пунктів, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів і ракетно-бомбових ударів.

За понад три тижні воєнного стану в країні Центр гуманітарної допомоги Хорольської міської ТГ на волонтерському фронті зробив чимало добрих справ. Волонтерський актив Хорольщини об’єднав небайдужих місцевих мешканців, представників місцевої влади, старост, приватних підприємців, фермерів, керівників та працівників загальноосвітніх навчальних закладів, керівників та трудові колективи сільськогосподарських і промислових підприємств громади різних форм власності.

Так, зокрема, опорний заклад «Хорольська гімназія» став одним із головних осередків волонтерської діяльності. У пункті прийому на базі школи зібрано продукти харчування, медикаменти, теплий одяг, речі першої необхідності та поліетиленову плівку для пошкоджених в результаті обстрілів та бомбардувань вікон. Зібрану гуманітарну допомогу доставлено у Полтаву, Охтирку та населені пункти Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей. Усього волонтерами здійснено 12 маршрутів, у тому числі за умов вкрай небезпечного пересування до військової частини в Харкові.

Для військових у зони бойових дій виготовлено та доставлено понад 100 маскувальних сіток. Про безпеку наших захисників на лінії вогню подбали учні, вчителі, мешканці міста й старостинських округів. Значну підтримку надали місцеві с/г та промислові підприємства крупами, цукром, ковбасними виробами, халвою, соняшниковою олією, дитячими молочними сумішами швидкого приготування та питною водою.

Група волонтерів із Вишневого старостинського округу регулярно здійснює поставки гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ в Охтирку, Полтаву, Харків та Харківську область. Заради наближення перемоги наші сміливі земляки доставляють гуманітарними коридорами теплі речі, провізію та медикаменти воїнам світла, ризикуючи власним життям. Вони здійснили вже 5 небезпечних маршрутів і на цьому не зупиняються. Виконали навіть спецзамовлення по доставці взуття для військових 48 розміру, який вдалося знайти через налагоджені комунікативні канали між волонтерами усіх регіонів країни.

Значну підтримку волонтерам по збору гуманітарних вантажів забезпечили старости і працівники старостатів, відділи та структурні підрозділи міської ради, школи, дитячі садочки, фізичні та юридичні особи різних форм власності, активісти громади.

Волонтери нашого краю стали прикладом згуртованості навколо патріотичної ідеї й прагнення до перемоги. Вони стали містком між тими, хто може допомогти і тими, хто потребує будь-якої підтримки. Щира вдячність кожному, хто всім серцем, помислами і справами вірить в Україну, в її перемогу і наближає цю довгождану мить. Слава Україні!

P.S.: на фото маленький харків'янин із гостинцями від волонтерів з Хорольщини.

 


  Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]