Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста хорольської голова району визволення ветеранів районної україни голови наших світової заступник хорольщини другої мартюк пам’яті війни відзначення загиблих
Вклонімося великим тим рокам...
2018-09-19

Щороку історична пам’ять повертає нас до героїчних, радісних, але з болісним щемом у серці, днів визволення нашого рідного краю. Сьогодні, 19 вересня 2018 року, Хорольщина відзначає 75-ту річницю звільнення України від фашистських загарбників. Цього осіннього ранку громада міста і всього району вшановує пам’ять полеглих воїнів-визволителів, вклоняється доземно живим ветеранам Другої світової війни та всім тим, хто наблизив довгоочікуване визволення нашої рідної землі у вересні далекого 1943 року.

Напередоді відзначення Дня визволення Хорольщини від фашистських загарбників на знак вшанування світлої пам’яті загиблих воїнів та жертв фашизму в роки Другої світової війни відбулось покладання квітів до пам’ятних знаків на території міста. Цю почесну місію виконали голова Хорольської районної ради Мартюк В.А., керівник апарату Хорольської РДА Штейнберг І.О., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Місніченко В.О., голова Громадської ради учасників АТО при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Карпенко В.Ю., учнівська та студентська молодь Хорола.

У яскравих переливах блакитно-жовтих полотен державних прапорів багаточисельна громада Хорольщини направилась ранком 19 вересня до традиційного місця відзначення Дня визволення Хорольщини – Меморіального комплексу «Вічний вогонь». Урочисту колону очолили керівники району та міста: голова Хорольської районної ради Мартюк В.А., виконувач обов’язків голови Хорольської районної державної адміністрації Абрамовим С.Г., заступник голови райради Гловацький Р.М., міський голова Волошин С.М. та заступник міського голови Карманська Я.Ю.

У цей урочистий день запрошено шановних сивочолих ветеранів, яким від душі хочеться доземно вклонитись та побажати довголіття. Керівники міста та району, представники державних установ, організацій, підприємств, навчальних закладів поклали вінки та живі квіти до підніжжя братської могили та вздовж алеї біля Вічного вогню. Традиційно вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Дотрималися традиції і розпочали мітинг ранком з велопробігу, учасники якого проїхали почесний маршрут від пам’ятного знаку воїнам-танкістам у селі Вишняки до основного місця проведення урочистостей.

За ініціативи ветеранської організації України цьогоріч стартувала Всеукраїнська Естафета Пам’яті «Слава визволителям України» – від серця до серця, від міста до міста проноситься слава визволителям. Голова спілки ветеранів Миргородщини Вертелецький В.Ю. передав символічну естафету звільнення голові ради Хорольської районної організації ветеранів Полтавської області Кражану Д.А. Делегація Миргородського району розпочала свій маршрут з сіл Новоаврамівки та Вишняків, а Хорол передасть естафету сусідній Семенівці.

На урочистому заході порадував глядачів виступ талановитих вихованців закладів дошкільної освіти "Яблунька" і "Веселка".

Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших ветеранів, які у ті буремні роки звільнили від окупантів наш Хорольський край, сусідні міста. У поствоєнний період, у надзвичайно важких умовах відбудувався процес відбудови постраждалих від обстрілів і бомбардувань ворожими військами Хорола та прилеглих до нього сіл. Дуже тяжкими зусиллями відроджувався економічний потенціал, тож ми маємо цінувати фронтові і трудові подвиги в ті часи наших витривалих, мужніх, вольових людей і плекати наше мирне майбутнє. Нам є чим пишатися, нам є що цінити й боронити.

Минуло сім десятиліть по закінченню наймасштабнішого і найкривавішого в історії людства збройного конфлікту. Але українці знову, уже в ХХІ столітті, вимушені захищати суверенітет та територіальну цілісність не лише України, а й спокій народів сусідніх держав Європи. Але жахлива іронія долі в тому, що сусідня Російська Федерація, яка була союзником в роки Другої світової агресії нині є військовим агресором разом з підконтрольними їй терористичними формуваннями. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів та прадідів, даючи відсіч агресорам. Тож в цей день їм також хочеться адресувати слова глибокої поваги й вдячності за визволення українських земель.

Вітаємо вас, дорогі хорольці та мешканці району, із 75-ою річницею вигнання нацистських окупантів із земель нашого рідного краю. Хай завжди над Хорольщиною і всією нашою Україною буде сонячне і безхмарне небо, а в наших домівках панують мир, добро, щастя й благополуччя!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]