Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

інвалідністю мартюк осередку мистецтва людей крилах організації катерина фестивалю різних хорольського заходу особливо по-справжньому популяризацію інвалідів серед навіть області людської
Відкритий інклюзивний фестиваль "На крилах віри"
2019-11-20

Уже стало доброю традицією для хорольців проводити у листопаді відкритий інклюзивний фестиваль «На крилах віри». Під такою натхненною назвою з глибоким ідейним змістом відбувся черговий огляд художньої самодіяльності для осіб з інвалідністю. 20 листопада 2019 року глядацька зала Хорольського РБК зібрала чисельну аудиторію аматорів народного мистецтва із різних географічних куточків, зокрема: із м.Полтава, м.Лубни, м.Миргород, м.Карлівка, смт.Семенівка, смт.Оржиця, м.Пирятин, м.Хорол. та інші. Були навіть гості із далекого м. Балта Одеської області.

Організатором, ініціатором та ідейним натхненником творчого заходу в черговий раз стала громадська організація – Хорольський місцевий осередок осіб з інвалідністю «Союз організацій інвалідів України». Із січня 2018 року цю організацію очолює Катерина Мартюк. А загалом діяльність громадської організації з моменту її створення налічує вже 11 років. Голова зі своєю заступницею Тетяною Петраш виконують важливу благородну місію – здійснюють всебічну підтримку і згуртовують у єдину дружну родину людей, які особливо гостро потребують уваги й піклування. Міська рада також постійно долучається до організації проведення фестивалю загальнообласного значення, забезпечуючи матеріально-фінансову підтримку. Цього разу оргкомітету допомогли в придбанні подарункових наборів для переможців фестивалю, а для місцевого осередку осіб з інвалідністю підготували практичний для побутового використання подарунок – мікрохвильову піч.

Почесну місію відкриття урочистого заходу було надано міському голові Сергію Волошину. Він звернувся до присутніх із теплою й позитивною промовою та вручив голові районного осередку організації людей із інвалідністю Катерині Мартюк заздалегідь приготовлений подарунок. Він відзначив активну участь осередку для осіб з інвалідністю та важливу роль його керівників у житті кожного члена організації. Приємно вважає їх гіперактивність, участь у районних, обласних та навіть міжнародних змаганнях та конкурсах. Попри сучасні перепони й складності, особливо із фінансовим забезпеченням, вони встигають скрізь і всюди. Після урочистих промов та вітань традиційно прозвучав Гімн України та Гімн інвалідів.

Це свято організовується й проводиться для того, щоб створити особливим людям нашого соціуму по-справжньому святкову атмосферу, а головне – зарядити потужним енергетичним зарядом позитиву й оптимізму, вселити віру в себе та утвердити внутрішні відчуття людської значимості й потрібності. Саме в такій атмосфері, серед людей з інвалідністю, ми можемо по-справжньому осмислити гуманістичний сенс людської життєдіяльності. Їх жага до повноцінного й щасливого життя в суспільстві, прагнення бути на рівні з усіма, глибоко проймають душу, зворушують до сліз і спонукають бути більш добрішими, милосерднішими, людянішими. 

Хто хоч раз побував на такому фестивалі, той може з упевненістю стверджувати, що підхід до проведення свята як в організаторів, так і в учасників, – особливо відповідальний, старанний, із повною віддачею на сцені. Попри фізичні обмеження, артисти демонстрували неабиякі таланти і творчі здібності. Традиційно в холі були представлені роботи декоративно-ужиткового мистецтва майстрів із різних районів області. Родзинкою виставки були представлені гостям заходу кондитерські вироби майстрині з с.Мусіївка Римми Ісак, які всім прийшлися до смаку і високо оцінені гурманами. Концертно-розважальна програма була, як завжди, на висоті – із піснями, віршами, гуморесками, танцями та музичними композиціями на різних музичних інструментах.  

Почесне жюрі було представлене у складі: методиста Хорольського РБК Юрія Базіля, директорки Хорольської ЦРБ Оксани Левіної та викладачки першої категорії Хорольської дитячої музичної школи Ірини Мельник. Їм випало непросте завдання – із величезної кількості талантів обрати кращих із кращих. І кожен був гідний перемоги в окремих номінаціях, та гран-прі одноголосно присвоєно піаністці із Лубен Оксані Касяненко. Авторським гумором порадували глядачів Любов Новак та Катерина Мартюк. Найбільш емоційними і позитивно сприйнятими глядачами були художні номери гостей із Балти, які вразили своїм одеським колоритним гумором. Найбільше врізалася у пам'ять сценка про кулінарний конкурс, який «заразив» усіх нестримним сміхом. Тетяна Петраш, Любов Новак та Катерина Мартюк не менш захопливо продемонстрували акторську майстерність, граючи гумористичні ролі телеведучих Хорольського телеканалу «Витріщаки».

Окрім гумору, найбільш проникливими в душу були й серйозні ліричні номери про сенс буття, які викликали смуток і заставили замислитися над важливими життєвими істинами. Авторський вірш «Мама» Оксани Пилипенко із м. Пирятин та новела «Двоє. Фронт» Михайла Привари змінили настрій аудиторії своїм глибоким змістом.

Усіх учасників фестивалю «На крилах віри» було нагороджено дипломами за творчу активність, оптимізм, популяризацію українського мистецтва та з нагоди 11-ої річниці заснування осередку для осіб з інвалідністю в Хорольському районі. Дипломи підкріпили щиросердними вітаннями та символічними подарунками на добру згадку про теплу зустріч у єдиному родинному колі.

Враження від перегляду художніх номерів на відкритому інклюзивному фестивалі залишать надовго приємний слід. Тож хочеться подякувати організаторам та учасникам за такий вагомий особистий вклад у популяризацію і розвиток аматорського мистецтва серед особливих людей нашого суспільства. Миру всім, здоров’я, добра і милосердя, а головне – незгасаючого вогнику надії і сподівань на краще. Нехай політ на крилах віри несе вас у простори щасливого майбутнього!

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]