Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Ув’язнені, знесилені, знекровлені, але нескорені духом...
2018-04-11

Сьогодні, 11 квітня 2018 року, хорольська громада разом з українською та світовою спільнотою вшанувала пам'ять жертв нацистських концентраційних таборів. Для нашого міста Міжнародний день визволення жертв фашистських концтаборів має особливе значення, адже на території міста був розміщений у часи Другої світової війни один з найбільших концентраційних таборів – «Хорольська яма». Дахау, Заксенгаузен, Бухенвальд, Аушвіц-Біркенау, Гузен, Гросс-Розен, Освенцім, Шталаг-328 (Львівське ґетто) увійшли в історію як найстрашніші концтабори, де гестапо проявляло свою жорсткість і садизм до поневолених.  

За той час загинуло понад дев’яносто тисяч полонених, прах яких нині покоїться в братських могилах. Хоча точну кількість жертв невідомо й донині, це вражаюча кількість людських жертв... Відомо шість братських могил по території Хорола, найбільша з яких знаходиться на території цегельного заводу. 

У жалобній ході і покладанні квітів до Меморіального комплексу «Хорольська яма» взяли участь: голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Абрамов, заступник голови райради Роман Главацький, заступник міського голови Яна Карманська, голова ради Хорольської районної організації ветеранів Полтавської області Дмитро Кражан, представниками підприємств, установ і організацій міста, педагогічним та студентським колективами Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії, Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців, представники громадськості та засобів масової інформації. Після покладання квітів до бетонної меморіальної споруди з написом «90 000 жертв концтабору Хорольська яма» вшанували закатованих за колючим дротом військовополонених хвилиною мовчання під лунке звучання скорботних дзвонів.

В роки Другої світової війни фашистськими катами створено понад 14 тисяч концтаборів, ґетто, тюрем, таборів для військовополонених. В цих нацистських катівнях фашисти насильно утримували і знущались над мільйонами людей – чисельність в’язнів перевищує 20 мільйонів людей із 30 країн світу, з них 12 мільйонів загинуло, в тому числі 2 мільйони дітей і понад 2 мільйони радянських військовополонених.   

Будемо жити і пам’ятати жахіття минулих років, щоб ніколи не допустити для себе і наступних поколінь подібні катування і тортури, свавілля і знущання, цинізм і звірячу агресію!

Пам’ятаймо зі скорботною жалобою про страшні епізоди минулих лихоліть, про страшні муки тих людей, які пережили страшні немислимі муки у гітлерівських таборах смерті і були спалені пекельним полум’ям крематоріїв або навіки залишилися безіменними у сирій землі братських могил.

 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]