Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

питання міської хорольської сесії засіданні громади січня районної бюджету депутати освіти різному розгляд засідання комітету зокрема регламенту попередньо залишків
У розрізі 5 сесії: актуальні питання та відповіді
2021-01-29

У відповідності до регламенту міської ради попереднього скликання в останню п’ятницю  місяця, 29 січня, проведено пленарне засідання 5 сесії. У його роботі взяло участь 23 депутати. За наявності кворуму, із 14 депутатів, засідання визначено повноважним. Головуючий міський голова Сергій Волошин запропонував депутатам до розгляду 25 питань порядку денного та дав погодження на розгляд 6-ти у різному.

По перших трьох питаннях доповіла секретар міської ради Юлія Бойко. Затверджено орієнтовний план роботи ради на 2021 рік та Положення про помічника-консультанта депутата. Порушено клопотання до Хорольської райдержадміністрації про присвоєння почесного державного звання «Мати-героїня» мешканці села Вишневе Валентині Трихно. Разом із чоловіком Олександром вона виховує чотирьох синів та доньку. Діти мають позитивні характеристики із закладів освіти. Нагадуємо, що це питання попередньо вже розглядалося на засіданні виконавчого комітету 26 січня цього року. Як і члени виконкому, депутати одноголосно підтримали клопотання аби присвоїти жінці високе звання за видатні заслуги перед Україною.

Заплановане на розгляд сесії питання про затвердження регламенту міської ради 8 скликання виключено з порядку денного за пропозицією окремих депутатів на засіданні постійних комісій 27 січня.

Начальник фінансового управління міської ради Людмила Бровко доповіла по питанню внесення змін до бюджету Хорольської міської територіальної громади. Суть змін полягала у перейменуванні доходів бюджету згідно з їх класифікацією у розрізі загального і спеціального фондів у відповідності зі змінами у законодавстві.

Затверджено дві Програми, проєкти яких попередньо розглядалися минулого вівторка на засіданні виконавчого комітету і були погоджені його членами. Перша Програма ініційована до затвердження з метою підготовки молоді призовного віку до військової служби в лавах Збройних Сил України. Її розробник – Хорольський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат). Друга Програма направлена на розвиток та підтримку пожежної безпеки та цивільного захисту. У рамках цієї Програми заплановано фінансування ряду заходів, зокрема: виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції гаража пожежного депо, придбання паливно-мастильних матеріалів, рятувальних засобів та спеціального спорядження. Нагадаємо, що 23 грудня 2020 року, на третій сесії депутати ухвалили 13 Програм, які направлені на розвиток різних галузей та сфер життєдіяльності громади, зокрема медицини, освіти, культури, комунального господарства та інших. Загальна кількість затверджених програм наразі складає 15. Їх втілення забезпечить надання широкого спектру послуг для населення нашої Хорольської міської територіальної громади.

Одним із головних стало вирішення питання роботи Центру надання адміністративних послуг при Виконавчому комітеті міської ради. Нарешті громадяни матимуть змогу отримувати якісні адмінпослуги, перелік яких у подальшому планується розширювати. Внесено зміни до Положення та Регламенту ЦНАПу, що стало правовою основою його подальшої діяльності.

Ухвалено питання правового характеру стосовно реорганізації Хорольської централізованої бібліотечної системи та передачі прав у договірних відносинах Хорольською міською радою її Виконавчому комітету.

У сфері регулювання земельних відносин розглянуто 14 питань та прийнято відповідні рішення. Окремо в різному винесено питання щодо припинення права користування на умовах оренди земельними ділянками ТОВ «Агропромислове об'єднання «Цукровик Полтавщини». Розгляд цього питання ініціював генеральний директор ТОВ «Астарта Прихоролля» Павло Кандиба. У різному також розглянули депутатський запит Яни Карманської стосовно вільних залишків бюджету Хорольської районної ради, які утворилися на кінець бюджетного року. Із 1 січня 2021 року видатки на функціонування установ і закладів, співзасновниками яких є ліквідована райрада та міськрада, плануються та здійснюються з бюджету територіальних громад. Ініційовано звернення до Лубенської районної ради, як правонаступника і розпорядника бюджетних коштів ліквідованої Хорольської районної ради, щодо розподілу суспільного багатства між громадянами та територіальними громадами на принципах справедливості і неупередженості. Ці кошти вкрай необхідні Хорольській міській раді для забезпечення потреб у видатках на заробітну плату з нарахуваннями, енергоносії та харчування по закладах освіти (на суму майже 17,0 млн) та заклади культури (2,8 млн). Очікується, що доля розподілу вільних залишків вирішиться на черговому засіданні сесії Лубенської районної ради. Воно заплановано на 10 лютого 2021 року, тож міський голова Сергій Волошин має намір особисто бути присутнім при розгляді важливого для нашої громади питання.  

Заслухано Миколу Штомпеля, який озвучив скаргу від імені мешканців села Штомпелівки. Люди нарікають на тривалі протизаконні дії приватного підприємця Станіслава Корякіна. Серед місцевого населення назріває соціальна напруга через загрозу здоров’ю людей та стану довкілля. Як зазначено у зверненні, скарга зумовлена тривалими протизаконними діями Станіслава Миколайовича, який утримує ферму по вирощенню свиней та кролів. Зокрема, ним порушено вимоги державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів. Ферма розміщена в межах населеного пункту, поблизу житлових будинків, без дотримання відповідної санітарно-захисної зони.

У цілому пленарне засідання 5 сесії відбулося в напруженій атмосфері, але результативно. Результати відкритого поіменного голосування – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]