Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської військово-спортивні місце виховання команди гвардія» покоління україни гімназії організації відбулися false місті військово-патріотичного (воїнів-інтернаціоналістів) голова молоді учнів кременчука території
У дусі патріотизму
2020-02-25

Основою активної громадянської позиції людини та її духовного становлення є патріотизм. На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання молодого покоління у дусі високих патріотичних почуттів з усвідомленням свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей. Необхідність військово-патріотичного виховання учнів обумовлена також збройним конфліктом на сході України, який затягнувся у довготривалу гібридну війну.  

І хоч кожен з нас прагне миру, але все-таки ми повинні усвідомлювати, що рівень обороноздатності нашої держави має бути настільки високим, щоб у першу чергу забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі і зберегти територіальну цілісність, національну єдність і суверенітет.  

25 лютого 2020 року організовано та проведено військово-спортивні ігри з метою військово-патріотичного виховання, саморозвитку особистості та формування у молоді любові до рідного краю та Батьківщини. Змагання відбулися в спортивному залі Хорольської гімназії за участі 38 учнів, розділених на 8 команд. За першість змагалися три команди гімназистів (клуб «Гвардія» з м. Хорол, старша і менша групи), дві команди Ялосовецької ЗОШ, Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців та дві команди з Кременчука («Гвардія» та молодша група).

Військово-спортивні ігри приурочені до Дня учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення радянських військ з території Ісламської Республіки Афганістан, який відзначався у місті 15 лютого. Патріотичні заходи відбулися за ініціативи Полтавської ОДА та районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яку очолює Наталія Мовсесьян. До організації та проведення змагань долучилися Хорольська міська рада, Хорольська РДА і її структурний підрозділ – відділ освіти, молоді та спорту.

Усі представники влади та УСВА зацікавлені у тому, щоб у обличчях підростаючого покоління формувалися гідні громадяни-патріоти України, які згодом будуть готовими самовіддано розбудовувати державу, забезпечувати її національну безпеку, які зможуть успішно самореалізуватися в соціумі як громадяни, сім’янини і професіонали. Саме тому подібні заходи проводяться у нашому місті щорічно і стали доброю традицією.

За встановленою плановою черговістю емоційно яскраві військово-спортивні баталії юних патріотів на міць, спритність, влучність і витривалість відбулися вже дев’ятий раз. Змагання проходили у кілька етапів: стройова підготовка, збір та розбір АКМ (автомату Калашникова модернізованого), ПМ (пістолета Макарова), спорядження магазину до АК, а також вогнева, фізична і медична підготовка. У загальнокомандному заліку перше місце відвоювали у команд-суперників учні Хорольської гімназії, які представляли клуб «Гвардію». Високий рівень їхньої підготовки на уроках «Захист Вітчизни» та в позаурочний час забезпечив Микола Пономаренко – голова спортивного клубу «Гвардія» Хорольської районної громадської організації Товариства сприяння обороні України, тренер спортивного орієнтування, член Спортивної ради при виконавчому комітеті Хорольської міської ради та почесний член УСВА (воїнів-інтернаціоналістів). За особистий внесок у військово-патріотичне виховання молодого покоління Миколі Віталійовичу оголошено подяку міської ради.

За підсумками суддівської колегії друге місце у загальнокомандному заліку теж зайняли гімназисти у складі команди молодшої групи. Третє місце здобули наші гості з Кременчука – команда «Гвардія». Переможців відзначено медалями та золотими кубками.

У змаганнях зі стрільби усіх присутніх вразила своїм гострим зором і впевненим натиском на спусковий гачок гвинтівки юна «снайперка» – учениця 10А класу Хорольської гімназії Софія Чубенко (викладач Михайло Чемерис). Вона набрала 37 балів, влучивши із 5-ти спроб у мішень і значно перевершивши суперників.

Міський голова Сергій Волошин подякував організаторам та учасникам заходу за змістовні та цікаві військово-спортивні ігри та вручив усім командам солодкі подарунки. Побажав юним патріотам триматися в такому ж дусі патріотизму та подавати гідний приклад своїм ровесникам.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]