Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

законодавства оформлена заробітної внески плати страхового страхові страховий відповідно роботодавці працівника пенсії повністю недоотримує держава цьому роботодавця впливають відносини (роботи)
Центр зайнятості інформує
2021-06-18

Негативні наслідки неофіційного працевлаштування

         Головне управління ПФУ в Полтавській області нагадує, що лише оформлена згідно законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії. Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалося нарахування та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати.

 Страхові внески зараховуються у сумі не меншій мінімального страхового внеску, а зарахування страхового стажу здійснюється пропорційно їх розміру. Проте досить часто деякі роботодавці вдаються до використання незадекларованої праці, оплачуваної діяльності (роботи) працівника, яка офіційно не оформлена або не повністю оформлена відповідно до чинного законодавства.

Неофіційно оформлені трудові відносини негативно впливають як на працівника, та  і на роботодавця. При цьому держава недоотримує надходження  до держбюджету та фондів соціального страхування.

Отже, оформлення на роботу має бути офіційне, а виплата заробітної плати відповідно до законодавства – прозора і відкрита. В іншому випадку, роботодавці позбавляють своїх працівників достойної пенсії в майбутньому, соціальної захищеності у випадках, передбачених законодавством, а також сприяють порушенню трудового законодавства.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]