Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Свято Івана Купала
2014-07-08

7 липня українці святкують найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято молоді – Купало або Купайло, що з часом, після прийняття християнства, деякою мірою трансформувалося в церковне свято.

Вже 3 роки поспіль Свято Івана Купала відмічається поблизу водоймища Голубиха. Не став виключенням і цей рік. Організаторами даного дійства виступили Хорольська РМГО «Молодіжний Парламент Хорольщини», приватний підприємець Баканов О.О., та Хорольська РДА.

Святкування розпочалося з змагань по волейболу та міні-футболу. Участь взяло 4 команди з футболу та 3 команди з волейболу. Переможці цих змагань отримали винагороди від організаторів заходу.

А коли сонце вже покотилося за небосхил на сцену піднялися чарівні ведучі: Назаренко Антон та Шепель Ольга, котрі привітали всіх присутніх з чарівним та казковим святом. З вітальним словом до присутніх звернувся голова Молодіжного Парламенту Хорольщини Гловацький Р.М. У програмі виступу були пісні у виконанні Демидкіна Олега та Овчаренка Дмитра з Миргорода; Наталія Яцун виконала пісню Софії Федини «А я, матусенько, живий», котру присвятила всім воїнам АТО. Запальні танці дарували: Грицкевич Руслана, Пустовойтова Олександра, Береза Євгенія, Крутько Яна, Косяченко Анна, Брижко Євгенія, Бабай Владислава, Садомака Світлана, Глова Катерина.

Комедійні номери дарувала гостям команда «Гарячі Голови». А жартівливі конкурси проводив Крупнов Андрій та ведучі заходу.

Наприкінці концертно-розважальної програми дівчата виконали стародавній обряд гадання – гадання на судженого. Дівчата познімали з своїх голів вінки та разом із запаленими свічками запустили їх по воді. Вінок - це символ щастя та одруження. Чий вінок хлопець дістане, того й дівчина повинна поцілувати і мусить бути з ним у парі на це свято. Відразу ж після цього розпочалася святкова дискотека, котру підготував Штейнберг Владислав та Похилько Владислав. Хлопцям наскільки вдалося завести людей, що весь пляж разом виконав гімн України.

О 23-й годині запалало Купальське вогнище та опудало Івана Купала.  За повір’ями, вогонь очищує, наділяє здоров'ям і силою. Молоді парубки і дівчата перестрибують через вогнище, побравшись за руки, і загадують: якщо руки не розійдуться, то хлопець і дівчина поберуться, як рознімуться, то ні.

Особливу подяку хотілося б винести Пунько Альбіні, Потерайлу Олегу, Петрушичкіній Тетяні, Гайдаю Віталію, Олексюку Владиславу та Троцу Анатолію за допомогу в організації свята та підтримку на протязі всього заходу. Слова подяки висловлюємо міському голові Свириденко І.В., директору районного будинку культури Крутьку А.Р., керівнику Хорольського РВ УДСНС України в Полтавській області Лоєнку Г.Г., працівників Хорольського райвідділу УМВС України в Полтавській області Могилі Д.В., Буліну С.В., шерифу відокремленого підрозділу ВГО «Соборне Гетьманське Козацтво» «Поліція м. Хорол» Кібенку В.В., художньому керівнику ХМЦ Левіній О.В., керівнику «Школи лідерів» ХМЦ Кривчун В.Г., керівнику студентського самоврядування ХАПК Лізновій С.В.

 

Кудін Олександр, голова секретаріату Хорольської РМГО «Молодіжний Парламент Хорольщини»

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]