Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Свіжі новини громади: перші кроки до успіху, перші підсумки
2021-02-02

У рамках впровадження реформи децентралізації до Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області увійшли шляхом реорганізації та приєднання 13 колишніх сільських рад та 3 ОТГ. Межі колишнього Хорольського району залишилися без змін, а місто та сільські населені пункти об’єднано в Хорольську міську територіальну громаду.

► Під керівництвом та контролем міського голови Сергія Волошина вирішено низку організаційно-правових питань, які забезпечили роботу розгалуженої системи закладів та установ усього колишнього району – медицини, освіти, культури, ресурсно-інклюзивного, центру соціальних послуг та комунальних підприємств.

► Побудовано нову структуру виконавчих органів в апараті міської ради, яка надасть можливість населенню різних вікових та соціальних категорій отримувати якісні послуги. У комунальну власність Хорольської міської ради перейшло 24 заклади середньої освіти (середні загальноосвітні та спеціалізовані школи, гімназія, ліцеї та їх філії, навчально-виховні комплекси), 20 дитячих садочків та 2 заклади позашкільної освіти (дитячо-юнацькі мистецька та спортивна школи), 4 заклади культури (дитяча музична школа, краєзнавчий музей, будинок культури та центральна публічна бібліотека) та 2 медичні заклади (комунальні некомерційні підприємства «Хорольська міська лікарня» та «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги»).

► У напрямку поліпшення благоустрою та забезпечення сільського населення комунальними послугами запрацювали двоє новостворених підприємств, які працювали у складі колишніх Покровськобагачанської та Клепачівської ОТГ – «КП «Господар» і «Добробут». Перше підприємство обслуговуватиме територію колишніх сільських рад – Покровськобагачанської, Хильківської, Мусіївської, Штомпелівської, Вишневої, Петракіївської, Андріївської, а друге – Клепачівської, Староаврамівської, Новоаврамівської, Вишняківської, Трубайцівської та Ялосовецької.

► Для роботи усіх цих закладів налагоджено механізм фінансування та матеріально-технічного забезпечення. Працівники вчасно отримують зарплати, створено усі належні умови для надання послуг населенню.

► Вдалося вирішити питання забезпечення енергоносіями усі муніципальні заклади та установи громади. Також вирішено питання забезпечення харчування дітей у дошкільних закладах освіти та в школах. Створено умови для пільгового харчування дітей, батьки яких є учасниками бойових дій у зоні АТО/ООС. Для таких дітей буде виділено кошти з бюджету територіальної громади на безкоштовні обіди.

► Налагоджено тісні комунікативні зв’язки та співпрацю із представниками Територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України, яку очолює Інна Рябухіна. У профспілковій організації на сьогодні налічується більше 723 освітян. На робочій нараді 16 січня цього року міський голова Сергій Волошин обговорив із освітянами найбільш хвилюючі питання та спільно визначили шляхи їх вирішення. Сергій Михайлович готовий позитивно вирішити питання встановлення педагогічним працівникам надбавки до окладів з метою підвищення престижності праці, які передбачені постановою КМУ.

► Призначено Ірину Штейнберг на посаду начальника відділу освіти, молоді та спорту. Її офіційне представлення педагогічному колективу  в кількості 1200 працівників відбудеться найближчим часом.

► Одним із головних стало вирішення питання роботи Центру надання адміністративних послуг при Виконавчому комітеті міської ради. Нарешті громадяни матимуть змогу отримувати довідки, реєструвати місце проживання та багато іншого. Зараз таких послуг налічується більше 100, але їх перелік у подальшому планується розширювати.

► Очільник міської територіальної громади Сергій Волошин спільно з головним лікарем Хорольської міської лікарні Михайлом Виноградом та головним лікарем Хорольського центру ПМСД Леонідом Соболем провели робочу нараду для прискорення вирішення питання роботи аптеки в нічний час. Зараз триває процес оформлення документів для забезпечення її діяльності в приміщенні міської лікарні на правових засадах.

► На засіданні президії ветеранів 28 січня налагоджено діалог із районним осередком ветеранської організації, який очолює Олександр Козирод. Міський голова сприяє підтримці й розвитку ветеранської діяльності в громаді, тому має намір організувати роботу ветеранів як у місті, так і на території колишніх сільських рад.

► Триває процедура реорганізації сільських рад та їх виконавчих комітетів, які припиняють свою діяльність. Затвердженими комісіями із фахівцями – посадовими особами виконавчих органів місцевого самоврядування у їх персональному складі відбувається процес передачі майна та документів, що нагромадилися за часи діяльності сільських рад та ОТГ.

► Вирішуються кадрові питання, від яких напряму залежить ефективність управління територіальною громадою. Майже повністю укомплектовано колектив діловодів, які виконуватимуть важливі організаційно-адміністративні функції на селі.

► Налагоджено співпрацю з Хорольським районним сектором ГУ ДСНС України в Полтавській області, який очолює Віктор Галкін. У рамках затвердженої Програми підтримки розвитку та підтримки пожежної безпеки, цивільного захисту, розвитку інфраструктури безпеки на території Хорольської міської територіальної громади планується виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію пожежного депо, придбання спецспорядження, рятувального обладнання та паливно-мастильних матеріалів.

► Також за кошти бюджету територіальної громади буде реалізовано комплексну Програму підтримки молоді до призову, військової служби у лавах ЗСУ. Для забезпечення сталого фінансування заходів для підтримки юнаків призового віку Хорольський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) на чолі з військовим комісаром Дмитром Чернецем налагодили тісну співпрацю з міською радою.

► Після утворення громади кількість громадських звернень зросла в рази і міський голова здійснює особистий прийом громадян щодня, поза встановленого графіку. Сергій Михайлович намагається почути кожного і вирішити проблеми, залучаючи відповідних фахівців та усі можливі ресурси.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]