Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

розвитку підприємництва проекту хорольської малого районної полтавського діяльності працю реалізації питань викладач досвідом false органів юридичного законодавства коледжу представників
Семінар-практикум "Розпочни та вдосконалюй свій бізнес"
2019-01-17

Регіональним фондом підтримки підприємництва по Полтавській області місто Хорол обрано пілотним для впровадження підприємницьких ініціатив. У рамках спільного проекту Асоціації міст України та Федерації канадських муніципалітетів "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС/PLEDDG) фонд має на меті надати хорольцям напрацьовані багаторічним досвідом рекомендації з питань впровадження державної політики розвитку малого та середнього підприємництва на місцевому рівні для збільшення потенціалу малого жіночого бізнесу.

Для сприяння реалізації цього проекту фондом підтримки підприємництва за інформаційно-організаційної підтримки Хорольської міської ради в залі засідань Хорольської районної ради 17 січня 2019 року проведено семінар-практикум «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес». До участі в одноденному семінарі (із трьох запланованих на січень місяць цього року) залучено учнів Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців, керівників органів місцевого самоврядування, представників Хорольської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, фізичних осіб-підприємців, представників засобів масової інформації та бажаючих, яких зацікавила тема розвитку малого підприємництва в нашому місті та можливість отримати теоретичні знання із започаткування власної справи та бізнес-планування.

Вступне слово тримали безпосередній керівник проекту, генеральний директор РФПП по Полтавській області, сертифікований тренер-модератор Ніна Кузьменко та почесні гості заходу, які увійшли до складу президії: заступник голови Хорольської районної ради Роман Гловацький; заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яна Карманська; депутат Хорольської районної ради, голова комісії з питань соціально-економічного розвитку району, екології та врегулювання земельних відносин, викладач економічних та управлінських дисциплін Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії Юлія Бойко; адвокат, викладач Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, радник Полтавського Центру юридичної допомоги «Земля і право» Владислав Грущанський.

Юлія Вікторівна, як викладач менеджменту, маркетингу та основ підприємництва з багаторічним педагогічним досвідом і активний громадський діяч, подякувала організаторам заходу за впровадження і розвиток підприємницьких ініціатив у нашому регіоні, наголосивши на актуальність і значиму роль підприємницької діяльності в суспільстві. Також розповіла про гендерні аспекти в малому бізнесі, які історично склалися на користь більш ініціативних представників громадянського суспільства – саме жінок, у яких природою закладена потужна рушійна сила до активних дій для збереження роду, виховання, захисту, соціально-побутового й матеріального забезпечення своїх дітей. На її думку, з якою важко не погодитися, підприємці – це ті люди, які не нарікають на життєві несприятливі обставини, проблеми і відсутність можливостей, а просто беруть і роблять, шукаючи шляхи реалізації поставлених завдань і досягаючи намічених цілей.

Про умови становлення й розвитку малого бізнесу в правовій площині розповів викладач циклової комісії правових фундаментальних та професійно-практичних дисциплін («Цивільний процес» та «Процесуальні документи в цивільному судочинстві») Полтавського юридичного коледжу, практикуючий адвокат Владислав Грущанський. У ході робочого засідання Владислав Олегович дав визначення правового статусу підприємця, розповів про деякі особливості здійснення господарської діяльності та важливість дотримання законодавства про працю фізичними особами-підприємцями, які використовують найману працю. Учасники семінару дізналися про особливості нового порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, розміри штрафних санкцій за порушення законодавства про працю та зайнятість населення і, відповідно, дізналися про те, як працювати без страху планових чи позапланових перевірок, застосування штрафів з боку органів держконтролю.

У форматі міні-лекцій Ніна Володимирівна поділилася з учасниками семінару-практикуму власним досвідом у методиці складання та реалізації бізнес-планів, навела за методом кейс-стаді (від англ. case study – "вивчення ситуації) успішні приклади реалізованих бізнес-проектів, розповіла про моделювання бізнес-процесів та кращі стратегічні позиції згідно Бостонської матриці. Обговорювалося важливе питання, яке має вирішальне значення для започаткування власної справи, – фінансовий аспект планування в малому бізнесі та програми мікрокредитування на ринку фінансових послуг в Україні.

Міська рада тісно співпрацює з РФПП у Полтавській області й уже не вперше проводяться подібні навчальні заходи, які охоплюють широке коло тематичних питань з підприємницької діяльності. Цього разу координатор проекту Ніна Кузьменко підготувала для учасників семінару змістовний навчальний модуль як один із етапів реалізації проекту «Партнерство для розвитку міст».

Було цікаво, корисно й актуально, тож сподіваємося на подальшу співпрацю й результативність.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]