Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської сесії рішення ремонту голови міського виконання громади виконавчого дороги робіт згідно капітального зміни позачергової хорольської внесено штатного вулиці
Про головне із засідання позачергової сесії
2021-10-13

У середу, 13 жовтня, у залі засідань адміністративного приміщення Хорольської міської ради відбулося пленарне засідання 19-ої позачергової сесії. Під головуванням міського голови Сергія Волошина участь у роботі сесії взяли 19 із 26 депутатів у персональному складі ради. Окрім того, на засіданні були присутні працівники виконавчого апарату міської ради та громадські активісти.

Потреба у скликанні позачергової сесії за розпорядженням міського голови виникла через необхідність вирішення низки нагальних для громади питань. Зокрема, ухвалено проєктно-кошторисну документацію, яку попередньо виготовлено, скореговано розрахунки й проведено експертизу для виконання капітального ремонту проїзної частини дороги та тротуару по провулку Банному. У соціальних мережах та в усній формі міському голові мешканці громади адресували чисельні звернення про найбільш проблемну в місті Хоролі ділянку дороги та пішохідної доріжки. Від повороту з вулиці Михайла Полонського у напрямку до дитячої консультації КНП «Хорольський центр ПМСД» досить інтенсивний рух транспортних засобів, перехожих, у тому числі мам із дитячими візочками. Техніко-експлуатаційний стан цієї ділянки дійсно можна оцінити як таких, що не задовольняє вимогам руху згідно ДСТУ та потребує першочергового ремонту. Виконання робіт з дрібного (поочного/ямкового) ремонту не може в повній мірі вирішити проблему, тому за ініціативи міського голови визначено виконання саме комплексного відновлення та підвищення транспортно-експлуатацйних характеристик автомобільної дороги та тротуару по провулку Банному згідно діючих ДБН.

Також затверджено проєктно-кошторисні документації для виконання робіт по двох об’єктах капітального будівництва на вулиці Вокзальній. Планується здійснити капремонт пішохідних доріжок з благоустроєм територій біля пам’ятних знаків – Братських могил «17 тисяч жертв фашизму» та «22 тисячі жертв фашизму».

Внесено відповідні зміни до Програми соціального і економічного розвитку Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік з метою фінансування робіт із капітального ремонту за бюджетні кошти.

Повторно винесено на розгляд сесії питання про створення наглядових рад при комунальних підприємствах міської ради: КНП «Хорольська міська лікарня», КНП «Хорольський центр ПМСД», КП «Комунсервіс», КП «Господар, КП «Добробут» і КП «Хорольська друкарня». У встановлений законодавством термін внесено на повторний розгляд рішення 18-ої сесії від 29 вересня поточного року. У зв’язку з порушенням процедури прийняття рішення згідно з Регламентом міської ради, його дію було призупинено розпорядженням міського голови від 4 жовтня 2021 року. Для прийняття рішення при повторному розгляді необхідно 2/3 (18 голосів) від загального складу ради. За результатами відкритого поіменного голосування рішення стосовно розроблення Положення про наглядові ради при комунальних підприємствах міської ради не підтримано депутатами.

Перед початком опалювального періоду виникла необхідність здійснити кадрові зміни для створення штатних одиниць опалювачів у господарському відділі виконавчого комітету міської ради. У межах загальної чисельності працівників відділів виконавчого апарату міськради внесено зміни до структури і штатного розпису. По Покровськобагачанському старостинському округу дві штатні одиниці сторожів виведено зі структури і штатного розпису, а дві одиниці опалювачів – уведено.

Традиційно найбільша кількість питань порядку денного сесії стосувалася врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради. У цілому сесія була результативною, хоча злагодженості й порозуміння досі не вистачає задля більшої користі для мешканців громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]