Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із травневого засідання виконавчого комітету
2019-05-23

У передостанню робочу неділю травня, після проведення позачергового сесійного засідання, проведено й засідання виконавчого комітету. П’яте в цьому році засідання відбулося 22 травня в залі засідань за головуванням міського голови Волошина Сергія Михайловича та за участі 9 членів виконавчого комітету із 12-ти осіб його персонального складу. Троє були відсутніми з поважних причин. За наявності кворуму засідання визначено повноважним. Усього розглянуто 15 питань порядку денного, включаючи різне.

У засіданні виконкому взяли участь уповноважений член правління ОСББ «Незалежності, 23», депутат міської ради Юрченко Д.В., представник «Аптеки №1» (ФОП Муравйова О.А.) Муравйов І.Г. та представники виконавчого апарату міської ради.

Ключові питання засідання, які виносилися на розгляд, мали господарський характер і доповідалися директором КП «Комунсервіс» Вовком В.І. Так розглянуто і затверджено інформацію про хід виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорола за І квартал 2019 року. Присутніх на засіданні проінформовано про результати фінансово-господарської діяльності в розрізі планових і фактичних витрат на благоустрій. Також проінформовано про об’єми виконаних робіт по озелененню широко охопленої території міста, по поточному ремонту пам’ятників, по профілактиці та ремонту мереж вуличного освітлення, по прибиранню вулиць і міського скверу та вивезенню несанкціонованих сміттєзвалищ біля сміттєвих контейнерів та на узбіччях доріг, по догляду за міськими кладовищами (на сьогодні обліковується 13) та багато іншого.

Член виконкому Керекелиця В.М. доповнила, що міська рада націлена на суттєве покращення привабливості міста. Із цією метою, а також для налагодження більш тісної взаємодії громадськості з органом місцевого самоврядування, ініційовано створення дієвого механізму громадського контролю у сфері благоустрою м. Хорол. Для цього, кожен, кому не байдужий стан чистоти й порядку в місті, хто хоче зробити його затишним і комфортним, може подати заявку на участь у конкурсі для відбору й призначення кандидатур на позаштатні посади громадських інспекторів. Тож не упустіть таку можливість долучитися до участі й координації процесом покращення благоустрою нашого Хоролу.

Підведено підсумки роботи КП "Комунсервіс" в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр. та затверджено заходи по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр. Також підведено підсумки проведення загальноміського двомісячника чистоти і благоустрою, який тривав із 25 березня по 25 травня поточного року.

Ознайомившись із результатом попереднього розгляду комісією з питань житлово-комунальних та інших тарифів міської ради звернення КП «Комунсервіс» щодо встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міському маршруті, члени виконавчого комітету детально вивчили дане питання. Найбільше їх цікавило економічне обґрунтування та причини зміни тарифу. На початку квітня КП «Комунсервіс» оприлюднювало на офіційному сайті міської ради в розділі «Обговорення проектів рішень» наміри змінити тарифи на послугу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, який здійснюється у звичайному режимі руху в прямому та зворотному напрямку:«ДРП – 5 – Центр – вул. Київська – МКК – станція Хорол». Фахівцями економічного відділу КП «Комунсервіс» було надано кошторис витрат за 1 день роботи автобуса на маршруті у розрізі постійних і змінних витрат, виробничої і повної собівартості перевезення, при чому без включення в структуру витрат планової рентабельності й прибутку. Перевізником було проведено відповідні перевірки пасажиропотоку на маршруті (за день перевозиться у середньому 292 пасажири) та визначено витрати на перевезення пасажирів комунальним автобусом «Еталон» для розрахунку вартості проїзду. У ході перевірки та за результатами економічних розрахунків вартість проїзду 4,0 грн визначено збитковою. Для уникнення збитковості комунальним підприємством запропоновано збільшити тариф за проїзд до 5,0 грн.

Проаналізувавши подані матеріали та враховуючи погодження антимонопольним комітетом, члени виконавчого комітету прийняли рішення про встановлення нового тарифу на послуги КП «Комунсервіс» з пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування, який вводиться в дію з 15 червня 2019 року.

Розглянуто шість питань будівельного характеру. За результатом їх розгляду прийнято відповідні рішення про впорядкування адрес житлових будинків та земельних ділянок, про затвердження акту комісії, яка проводила обстеження самовільно побудованої індивідуальної каналізаційної мережі та вигрібної ями на прибудинковій території багатоквартирного житлового будинку по вулиці Тереньківській із зобов’язанням забудовника провести її демонтаж. За зверненням підрозділу Полтавської державної аграрної академії – Хорольського агропромислового коледжу встановлено терміном на п’ять років поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води.

Найбільш тривала дискусія виникла навколо питання стосовно будівництва несанкціонованої споруди для забезпечення доступу інвалідів-візочників до «Аптеки №1», власником якої є ФОП Муравйова Олена Анатоліївна. Замість того, щоб компактно обладнати східці до внутрішнього приміщення аптеки, розгорнулося будівництво металевого каркасу, який зайняв значну прибудинкову територію загального користування по вулиці Незалежності, 23.

Земельна ділянка, на якій розпочато будівництво некапітальної споруди, є комунальною власністю Хорольської міської ради. Забудовник знехтував інтереси не тільки співвласників багатоквартирного житлового будинку (ОСББ «Незалежності, 23»), а й інтереси всієї громади. Об’єкт будівництва вийшов за межі наданої в користування земельної ділянки під маршеві сходи, зачепивши частину тротуару з новою бруківкою та клумби із висадженими квітами та хвойним деревом (ялівцем звичайним). І капітально відремонтований тротуар, і квітники із декоративними насадженнями, є елементами благоустрою, які створено за рахунок бюджетних коштів. Це власність громади, яка має бути збереженою у первозданному вигляді й неушкодженою подібними забудовами.

У результаті обговорення сторонами цього питання, прийнято рішення зобов’язати власницю аптеки здійснити демонтаж некапітальної металевої споруди, а в подальшому погодити облаштування пандусу з ОСББ «Незалежність, 23» та з КП «Комунсервіс», як балансоутримувачем елементів благоустрою.

Повний перелік прийнятих рішень на п’ятому плановому засіданні виконавчого комітету (№47-60) в установлений законодавством термін буде розміщено у формі відкритих даних на офіційному сайті Хорольської міської ради у вкладці «Міська влада». Також для детального ознайомлення із питаннями порядку денного повний відеозапис засідання найближчим часом буде розміщено у вкладці «Відео новини» та на каналі YouTube.

Міський голова подякував членам виконавчого комітету за налагоджену тісну співпрацю, виваженість і об’єктивність у прийнятті важливих рішень соціально-економічного та господарського характеру для забезпечення добробуту громади нашого міста.

 

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №5 від 22.05.2019 р.

 

Рішення, між засіданнями виконкому, прийняті в робочому порядку

№47

02.05.2019 р.

Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік

№48

15.05.2019 р.

Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік

П'яте планове засідання виконавчого комітету, 22.05.2019 р.

№49 22.05.2019 р. Про хід виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорола на 2019 рік
№50 22.05.2019 р. Про роботу КП "Комунсервіс" в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр. та затвердження заходів по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр."
№51 22.05.2019 р. Про підведення підсумків проведення двомісячника чистоти і благоустрою в місті
№52 22.05.2019 р. Про встановлення тарифу на пасажирські перевезення КП «Комунсервіс»
№53 22.05.2019 р. Про видачу довідки про утримання Скопич Т.П.
№54 22.05.2019 р. Про виділення в окрему одиницю частки житлового будинку та присвоєння адреси гр. Міщенку С.О.
№55 22.05.2019 р. Про впорядкування адреси житлового будинку та земельної ділянки в м. Хорол по вул. Козацька, 16
№56 22.05.2019 р. Про затвердження акту комісії від 20 травня 2019 р. «Про розгляд заяви гр. Стріли Наталії Миколаївни»
№57 22.05.2019 р. Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна Державному підприємству «Центр державного земельного кадастру» Полтавська регіональна філія
№58 22.05.2019 р. Про встановлення поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для підрозділу Полтавської державної аграрної академії Хорольському агропромислового коледжу
№59 22.05.2019 р. Про затвердження акту комісії від 22 травня 2019 року «Про обстеження збудованої споруди фізичною особою-підприємцем Муравйовою Оленою Анатоліївною в м. Хорол по вул. Незалежності, 23»
№60 22.05.2019 р. Про звернення АОСББ "Ініціатива" м. Хорол

 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]