Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

управління громади земельні сесії ділянки міської власність державної земельними земельних комунальну територіальної власності межах фонду земельного прийняття проблем відносин
Поповнення земельного фонду Хорольської громади
2021-04-07

У ході впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади у Хорольській міській територіальній громаді формується нова система управління земельними відносинами. Хорольська міська рада, як представницький орган місцевого самоврядування,  виконує широке коло функцій управління в напрямку вирішення місцевих проблем територіальної громади,  і серед них ефективне управління земельними відносинами займає одне з основних місць.

У новій децентралізованій системі земельні відносини та управління земельними ресурсами в межах сільських населених пунктів і міста Хорола набувають особливо важливого значення і наразі відбувається формування земельного фонду новоствореної громади. Нагадаємо, що двома етапами Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області вже передало Хорольській міській раді із державної у комунальну власність земельні ділянки площею 5144,98 га та 11,9 га.

Згоду на прийняття цих земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність громади ухвалено відповідними рішеннями міської ради: третьої сесії від 23 грудня 2020 року №43 та  восьмої сесії від 25 березня 2021 року №231.

У середу, 7 квітня 2021 року, міський голова Сергій Волошин підписав разом із заступником голови комісії з ліквідації – заступником начальника Головного управління Дергеокадастру в Полтавській області Людмилою Остапенко акт приймання-передачі земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів. На підставі цього документу ГУ Держгеокадастру передає, а міська рада приймає 41 земельну ділянку загальною площею 82,0 га.

На підставі акту та прийнятого рішення сесії, проєкт якого буде підготовлено на розгляд чергової сесії, буде здійснюватися державна реєстрація. У разі позитивного результату розгляду проєкту рішення депутати нададуть згоду на прийняття земельної ділянки у комунальну власність. Після цього відділом з державної реєстрації виконавчого комітету буде проведено державну реєстрацію права комунальної власності відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Із моменту державної реєстрації у міської ради, як правонаступника, виникне право власності на земельні ділянки і вона зможе розпоряджатися ними в межах чинного законодавства України.  

Земельна реформа триває, а відділ земельних відносин та екології виконавчого комітету Хорольської міської ради активно продовжує роботу в напрямку удосконалення земельних відносин у межах територіальної громади, підґрунтям яких є оформлення права власності на земельні ділянки, моніторинг земельного фонду, єдина чітка система обліку, вирішення проблем землевласності та ефективного землекористування, тощо.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]