Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Полтавський обласний військовий комісаріат інформує
2018-04-20

Урочиста відправка 180-ти призовиків

з обласного збірного пункту 18 квітня 2018 року

«Сьогодні на військову службу призиваються, найкращі, якщо ви стоїте в цьому строю, значить Ви фізично загартовані,  у вас високі морально-ділові якості,  і саме головне Ви бажаєте проходити військову службу і ми це у Вас цінуємо» ‒ зазначив у вступній промові заступник військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Едуард Бородай.

Станом на 17 квітня 2018 року з Полтавського обласного збірного пункту вже до військ направлено 180-ть призовників вони будуть проходити службу у елітних військах Збройних Сил України, зокрема Повітряних, частин Головного управління зв’язку, військово-морських сил Збройних Сил України, частин оперативного призначення Національної гвардії України та Державній прикордонній службі. Протягом 12-ти чи 18 місяців основним завданням призовників буде оволодіти озброєнням та технікою, в зону проведення АТО призовники направлятися не будуть.

Зустрів призовників військовий оркестр Полтавського гарнізону виконанням державного гімну України, напутні слова призовникам лунали від Полтавської обласної державної адміністрації та міськвиконкому м. Полтави. Про те, що хлопці вже стали військовослужбовцями і їм присвоєне перше військове звання «солдат» зазначив у своєму виступі начальник Полтавського обласного збірного пункту майор Литовченко В.О. та побажав - «чесно і сумлінно виконати свій військовий обов’язок перед Українським народом та державою і швидкого повернення додому, до своїх рідних та близьких».

Перед призовниками з прийомами рукопашного бою, показовим захватом та звільненням бойової розвідувально-дозорної машини (наданої 18-ю окремою бригадою армійської авіації м. Полтава) виступили вихованці військово-спортивного центру «Воїн». Також на заході проведено, показову виставку зразків озброєння та форми одягу, бронежилет та кевларову каску, які зараз знаходять у військах.

За сприяння обласної влади призовникам було передано короваї та цінні подарунки. Виступили мама призовника призваного на військову службу та призовник який  перед лицем батьків і матерів, урочисто обіцяв вірно служити нашій Батьківщині, мужньо і непохитно оберігати нашу країну.

Призовникам з Полтавщини є з кого брати приклад від імені ветеранського руху слово надано учасникам антитерористичної операції на Сході країни, голові координаційної ради ГО уч. АТО, старшому лейтенант запасу Турпітько Віталій Петрович та Командиру штабу-першому заступнику командира гаубичного самохідно артилерійського дивізіону 72 окремої механізованої бригади, яка одна із перших вступила в бій з російським агресором, учаснику АТО з 2014 по 2017 рік, нагородженого Указом Президента України орденом "Богдана Хмельницького ІІІ ступеню"  майору запасу Костюк Роман Анатолійович.

Продовжуючи давні традиції юнаків провели на військову службу з хлібом та сіллю та вручили короваї, напутні слова та ритуал освячення провів Архиєпископ Полтавський і Кременчуцький ФЕДІР Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Прибувші хлопці відчувають відповідальність та необхідність виконати свій військовий обов’язок та якісно оволодіти під час проходження служби військовими навичками, необхідними для захисту батьківщини у потрібний час.

По закінченню урочистих заходів під звуки козацького маршу у виконані військового оркестру призовники пройшли урочистим маршем на обласний збірний пункт де їх чекала концертна програма підготовлена Полтавською обласною державною філармонією.

ДОВІДКОВО:

Починаючи з 1  березня 2018 року кожен призовник віком з 20 до 27 років, який не має обмежень за станом здоров'я та морально-діловими якостями має можливість та повинен виконати свій конституційний обов'язок громадянина України щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України шляхом проходження строкової військової служби.

Особливістю весняного призову є відновлення призову на строкову службу до Державної прикордонної служби це понад 40 чол. з області.

Із тисяч громадян призовного віку, які підлягають виклику на призовні комісії на строкову службу з Полтавської області у квітні-травні буде призвано – 545 чол., на сьогодні 180 чол. вибуло до військ.

За результатами роботи призовних комісій на низькому організаційному рівні розпочали свою роботу міські комісії м.Полтави та м. Лубни, також Шишацька, Семенівська, Карлівська районні призовні комісії в які не можуть забезпечити відповідний рівень прибуття  призовні комісії. Краща робота організована призовними комісіями Хорольського, Диканьского, Зінківського районів, які завершили зарахування в команди.

Сьогодні фізична підготовка та стан здоров'я призовної молоді бажає кращого, так станом на 17.04.2018 року із  більше як 2,5 тис. юнаків, що пройшли призовні комісії 30 % визнані непридатними за станом здоровя, 30% наданао відстрочки з різних причин, 20% зняті з військового обліку з різних причин.

Також на сьогодні призовник має право вибору або йти на строкову військову службу або обрати військову службу за контрактом. З початку року із більше 260-та громадян у добровільному порядку прийняли рішення проходити строкову службу із них понад третину це громадяни призовного віку.

 

Заступник військового комісара по роботі з особовим

складом та громадськістю підполковник Едуард БОРОДАЙ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]