Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста війни впорядкування нього постійно акції поряд перемоги троянд героям напередодні ювілейної -річниці тендітним рослинам честь квітом променітимуть червоно-багряним
Підготовка до травневих свят
2019-05-07

Віддаючи шану героям і напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Хоролі активно проводилися впорядкування меморіальних комплексів, присвячених тим гірким подіям.

Згадуючи про жахи війни, про які ми чули від очевидців тих подій, і міській владі, і небайдужим хорольцям хотілося навести лад біля місць скорботи. Проводилося озеленення, заміна плитки, впорядкування прилеглих до пам’ятників територій.

Чимало питань викликав стан меморіального комплексу, встановленого на місці розстрілу єврейського населення міста, що відбулося після захоплення Хорола німцями. Як виявилося, доїхати до нього нині вкрай важко, адже з обох боків переорана земля. Та не зважаючи на це, і на те, що меморіальний комплекс знаходиться за межами міста, а можливості виділяти на нього кошти обмежені, міська рада та комунальні служби постійно виконують його поточний ремонт і доглядають за прилеглою територією. Також напередодні святкових днів упорядкували територію поряд із пам’ятником героям Громадянської війни.

Найяскравішою у підготовці до свята стала еколого-патріотична акція «75 троянд до 75 річниці визволення України». Учасники акції – члени ГО «Ветеран Хорола», представники апарату міської ради, громадяни, направлені районним центром зайнятості на громадські роботи, – у різних куточках міста в пам’ять про жертви тієї страшної війни висадили молоді кущі троянд. Хоч зараз вони ще маленькі, за рік мають розростися, окріпнути і вже наступного року променітимуть червоно-багряним квітом у честь ювілейної 75-річниці Перемоги.

Для того, щоб цим тендітним рослинам було комфортно зростати, учасникам акції довелося потрудитися для попередньої підготовки. Наприклад, біля Вічного вогню заздалегідь викопали декілька десятків кущів півоній, півників та інших квітів. Ці рослини міцні й невибагливі до умов середовища, тому їх висадять у місцях, які досі були занедбаними і їх варто прикрасити. А поряд з меморіалом «90 тисяч жертв Хорольської ями» завзято пропрацювали над підготовкою землі, яку треба було перекопати, очистити від кореневища бур’яну і розпушити.

Хочеться вірити, що ця праця не буде даремною. Сподіваємось, що подібних акцій проводитиметься все більше, що краса міста ставатиме все більш розкішною, а кількість тих, кому вона постійно заважає, – зменшуватиметься.

 

Хоролу бути славним і квітучим!

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]