Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни правової covid- поширення інших непрацездатності допомоги виникнення зараження запобігання спрямованих заходів можна ризик згідно листків видачі здійснення хвороби
Особливості оплати праці осіб, які перебувають на самоізоляції
2020-04-13

Самоізоляція, як страховий випадок

Перелік страхових випадків, за якими передбачено надання матеріального забезпечення Фондом соціального страхування України, був розширений на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення Covid-19 згідно із Законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавирусной хвороби (Covid-19)“, ухваленого 17 березня 2020 року.

Самоізоляція передусім означає, що особа впродовж щонайменше 14 днів уникає будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж 1,5 метри та довше 15 хвилин. Єдиний виняток – звернення по медичну допомогу. При будь-яких симптомах хвороби людина має зателефонувати своєму сімейному лікареві і дотримувати подальших рекомендацій.

Для кого потрібна самоізоляція?

  • якщо ви очікуєте результатів тесту на коронавірус Covid-19;
  • якщо ви близько контактували з особами, що заразилися Covid-19;
  • якщо ви нещодавно повернулися з Китайської Народної Республіки, Італії, Ірану або інших країн, де реєструються випадки захворювання і про які повідомляється на веб-сайті МОЗ України.

Ті, хто йде на обов’язкову добровільну самоізоляцію, підписують інформовану згоду на це.

Лікарняний під час самоізоляції

Особливий порядок видачі листків непрацездатності під час карантину передбачено розділом 5 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.      

Якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, накладеним органами санітарно-епідеміологічної служби, фінансова допомога за рахунок Фонду соціального страхування надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини.                                                                                        

Відповідно до розділу 5 Інструкції право на отримання та оплату листків з тимчасової непрацездатності мають працівники, за наявності таких умов:

- робота працівника пов'язана з обслуговуванням населення (до числа таких осіб, безперечно, належать і офіціанти, продавці, касири, крім того, це можуть бути лікарі, викладачі, вчителі, працівники соцслужб, кондуктори, контролери громадського транспорту, кур'єри тощо);            

- працівника відсторонено від роботи у зв'язку з тим, що він перебував у контакті з інфекційним хворим або є бактеріоносієм (з огляду на ризик зараження людей під час виконання своїх робочих обов'язків);                                                                                             

- немає можливості тимчасово перевести людину за її згодою на іншу роботу, не пов'язану з ризиком поширення інфекційних хвороб. 

Листок непрацездатності видається інфекціоністом або лікуючим лікарем згідно з висновком лікаря-епідеміолога територіальної СЕС.

Отримати безоплатну юридичну консультацію з цього та інших питань можна зателефонувавши до Хорольського бюро правової допомоги за номером (05362) 33-2-20 або на номер гарячої лінії  0-800-213-103  (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів). 

Необхідні документи також можна залишити в скриньці для кореспонденції, що знаходиться за адресою: м.Хорол, вул. Незалежності, 78а.

Пам’ятайте, що карантин – це не перешкода для отримання правової допомоги від держави!

 

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                       Н.Г.Тарасенко

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]