Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

встановлення міської доповідає міського майна рішення документації землеустрою міста технічної затвердження земельних хорол місцевих хорольської земельної голови зборів ділянки податкі
Новини із сесійної зали
2019-06-27

Наприкінець робочого тижня і першого літнього місяця, 27 червня 2019 року, відбулося пленарне засідання чергової 66 сесії Хорольської міської ради. У запланованому порядку денного розглянуто всього 21 питання, із яких 10 – основних, 10 питань, які регулюють земельні відносини на території міста та різне.

Сесійне засідання відбулося за головуванням міського голови Сергія Волошина в присутності 18 депутатів із 26-ти осіб персонального складу ради. За наявності кворуму засідання визначено повноважним.

Заслухавши доповідь заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яни Карманської про перелік об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності територіальної громади Хорольської міської ради, депутати зняли питання на доопрацювання з метою уточнення даних обліку. Запропоновано уточнити і доповнити перелік об’єктів нерухомості у розрізі наступних категорій: житлові будинки, автобусні зупинки, дитячі майданчики, огорожі, основні засоби (включаючи водопостачання та ті, які знаходяться на позабалансовому рахунку), господарські двори, дороги, тротуари, мости, пам’ятники та квартири як соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Також Яна Юріївна доповіла про стан обліку безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території міста. Із метою врегулювання правовідносин щодо виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного рухомого, нерухомого майна та відумерлої спадщини, усього прийнято 5 рішень виконавчого комітету. Питання стосовно взяття на облік та передачу в комунальну власність безхазяйного майна та відумерлої спадщини по Хорольській  міській раді регулюються Положенням, затвердженим рішенням дванадцятої сесії від 24 червня 2016 року №319. На сьогоднішній день у власності територіальної громади міста перебувають житлові будинки за адресою: вул. Кирстівка, 12 і 19, Степанівка, 23, Київська, 4 (відумерла спадщина) та квартира, що розміщена по вул. 8 Березня, 29 кв. 3. Питання щодо передачі об’єкту нерухомості у власність територіальної громади міста за адресою: м. Хорол, вул. Молодіжна, 4 корп. 1 наразі перебуває на розгляді в суді. Спеціалісту профільного відділу Шестакову Є.П. доручено здійснювати облік об'єктів нерухомого майна та після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі звертатися до суду для забезпечення передачі майна у комунальну власність.

Одні з основних питань порядку денного стосувалися встановлення ставок та пільг місцевих податків та зборів, а також орендної плати за землю у місті Хоролі на 2020 рік. Справляння місцевих податків та зборів до місцевих бюджетів (податкові платежі) здійснюється відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України. Відповідно до вимог статті 1 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 року №1160, рішення про встановлення місцевих податків і зборів мають ознаки регуляторних актів. У зв’язку з цим, проведено процедуру оприлюднення проекту рішення про встановлення місцевих податків і зборів на території Хорольської міської ради на наступний рік на офіційному веб-порталі Державної регуляторної служби України та на офіційному сайті міської ради у розділі «Регуляторна діяльність» з метою громадського обговорення. Даним проектом рішення та додатками до нього було визначено ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, транспортного податку, єдиного податку та механізм справляння місцевих податків і зборів на території міської ради. Встановлено пільги на земельний податок та податок на майно, відмінне від земельної ділянки.

Хорольська міська рада, як орган місцевого самоврядування, в рамках, визначених Бюджетним та Податковими кодексами України, зобов’язана до 15 липня кожного року прийняти та оприлюднити рішення про встановлення місцевих податків та зборів на наступний рік з визначенням обов’язкових елементів, встановлених положеннями Податкового кодексу України для відповідного місцевого податку чи збору. Проект рішення було розроблено з дотриманням вимог чинного законодавства та з урахуванням відповідності принципам державної регуляторної політики.  Прийняті рішення про місцеві податки і збори, а також про орендну плату за землю на 2020 рік у м. Хорол набирають чинності з 01 січня наступного року.

Прийнято рішення «Про передачу міжбюджетних трансфертів з міського бюджету на 2020 рік». Так, із міського бюджету районному будуть передані міжбюджетні трансферти у вигляді субвенцій для забезпечення діяльності фахівця із соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хорольської районної державної адміністрації, а також для забезпечення харчування дітей учасників бойових дій, які перебували в зоні АТО (ООС) на 2020 рік.

З метою проведення реконструкції утримуючої підпірної споруди зсувонебезпечної території на провулку Глибокий в м. Хорол, затверджено проектно-кошторисну документацію та внесено відповідні зміни до Програми соціально-економічного розвитку.

Розглянуто блок питань про регулювання земельних відносин у межах міста й ухвалено 9 відповідних рішень. Ці рішення стосувалися про надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок для передачі у власність громадянам, поновлення та припинення договорів оренди земельних ділянок різного призначення. Також розглянуто звернення релігійної організації «Всіх святих, в землях Русі просіявших релігійної громади Української православної церкви м. Хорол Полтавської області, релігійна громада успенської Української православної церкви». Настоятель церкви Покас О.В. звернувся з проханням надати земельну ділянку по вулиці Бибиківській, 25 у постійне користування релігійній організації для розміщення культової споруди – церкви та допоміжних приміщень. У зв’язку з відсутністю документації із землеустрою заявнику відмовлено в задоволенні прохання.

З деталями червневого сесійного засідання можна ознайомитися у повному відеозаписі, який незабаром буде розміщено на офіційному сайті міської ради в розділі «Відео новини» та на каналі YouTube. Протокол поіменного голосування депутатів, прийняті рішення 66 сесії з їх переліком (№1428-1446) будуть оприлюднені у відповідних вкладках розділу «Міська влада» у терміни, встановлені чинним законодавством. З метою забезпечення гласності, прозорості та відкритості, інформація про результати діяльності міської ради міститься у відкритому для ознайомлення доступі.

Після розгляду п’яти звернень депутата Володимира Юрченка у різному, на завершальному етапі сесійного засідання завітав почесний гість – народний депутат України разом зі своїм помічником Дмитром Кубраком. Нардеп підсумував результати багаторічної співпраці й запропонував надалі працювати в рамках меморандуму, щоб рухатися далі в обраному напрямку.

Міський голова Сергій Волошин подякував депутатам ради за розуміння та спільну, злагоджену й результативну роботу в інтересах громади міста. 

Порядок денний

 пленарного засідання 66-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

27.06.2019 р.

1.Про затвердження на посаду керуючого справами (секретаря) виконкому.

Доповідає: Волошин С.М. – міський голова.

2.Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Хорольської міської ради.

Доповідає: Волошин С.М. – міський голова.

3.Про затвердження переліку об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності Хорольської міської ради.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про стан обліку об’єктів безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території міста.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

5.Про встановлення ставок та пільг місцевих податків і зборів на 2020 рік.

Доповідає: Захарова Т.В. – начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста.

6.Про орендну плату за землю на 2020 рік у м.Хорол.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

7.Про передачу міжбюджетних трансфертів з міського бюджету на 2020 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

8.Про затвердження проектно-кошторисних документацій.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

9.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

10.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

11.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

12.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

13.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Кебчук Н.С.

14.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Омельченко В.О.

15.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Клімченку Б.О.

16.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Бахмут В.В.

17.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Левченку Д.В.

18. Про поновлення договору оренди на земельну ділянку гр. Потерайлу М.М.

19.Про поновлення дії рішення 45-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 25 травня 2018 р. № 1101.

20.Про розгляд листа релігійної організації «Всіх святих, в землях Русі просіявших релігійної громади Української православної церкви м. Хорол Полтавської області, релігійна громада успенської Української православної церкви».

21.Різне.

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]