Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Нова Держгеослужба: сучасний підхід до надрокористування
2021-01-28

Держгеонадра оголосили про старт масштабних вуглеводневих проєктів, модернізацію законодавства та цифровізацію сервісів Служби. Триває робота над трьома пріоритетами: відновленням довіри до Служби, залученням інвестицій у галузь і підвищенням ефективності використання надр. Минулого року Служба запустила Єдине вікно надрокористувача. Ця послуга посприяла скороченню кількості повернень документів заявникам удвічі та налагодженню ефективного діалогу із суб’єктами ринку.

З метою нівелювання суб’єктивності в роботі відкрито єдиний центр обрахунків початкової вартості геоінформації та спецдозволів, розроблено нову Методику їх обрахунку, яка працює за принципом онлайн-калькулятора. Держгеослужба налагодила стратегічне співробітництво з міжнародними колегами.

Залучення інвестицій є наступним пріоритетом діяльності Служби. 2020 рік став початком великих проєктів у сфері розвідки нафти та газу. Всупереч ціновому шоку на світовому ринку вуглеводнів, Уряд заклав підґрунтя реалізації масштабних проєктів для позбавлення України від імпортозалежності. Підписано 7 угод про розподіл вуглеводневої продукції, за якими мінімальні інвестиційні зобов’язання перевищують $350 млн на етапі геологорозвідки на площі понад 6400 кв. км. Держгеонадра визначені державним уповноваженим органом для імплементації (виконання, практична реалізація) Угод.

Служба проводить постійний діалог із бізнес-спільнотами для задоволення попиту промисловості в сировині та створенні цікавих пропозицій. Інвестиційний атлас надрокористувача нараховує понад 300 перспективних ділянок.

Перспективне та передбачуване регулювання галузі є ефективною запорукою ефективної розробки надр. Це третій пріоритет, над яким працює Служба. За участі Держгеонадр розроблено великий пакет реформ, що включає проєкт підтримки розвитку вітчизняних галузей надрокористування та актуалізовану Загальнодержавну програму розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року. Законопроєкт взято за основу реформування галузі надрокористування.

Створення електронного кабінету надрокористувача – пріоритетне завдання на 2021 рік. Його функціонал передбачатиме подання заяви на отримання, продовження, розширення меж, внесення змін до спецдозволу, а також звітність і реєстрацію геологічних робіт. Запуск сервісу посприяє нівелюванню суб’єктивності й вибірковості в роботі та відновленню довіри до Служби.

 

Річний звіт Державної служби геології та надр України – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]