Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Міжнародний день людей похилого віку
2019-10-01

Жовтень – особлива пора року... Це чарівна барвиста осіння пора з тихим шелестом опалого золотавого листя під ногами, свинцевими купчасто-дощовими хмарами у небі, чистими після щедрих врожаїв ланами, вранішніми туманами і першими приморозками. Це особливі миттєвості нашого життя з теплими ковдрами, теплою атмосферою в домівках, ароматною кавою, духмяною домашньою випічкою, приємними зустрічами і задушевними бесідами довгими вечорами.   

Недаремно у перший день жовтня наймудріше старше покоління відзначає подвійне свято – День ветеранів України та Міжнародний день людей похилого віку. Цього дня у Хоролі повітря пронизане особливою атмосферою свята. У різних куточках міста ветерани різних установ, підприємств та організацій відзначають важливе і значиме для себе свято.

Міський голова Сергій Михайлович Волошин відгукнувся на запрошення і у першочерговому порядку завітав до Хорольського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. У цих стінах гостей завжди радо зустрічають привітними посмішками. Гостинність тут завжди на висоті, в кращих національних традиціях. Директор закладу Павло Іванович Грінченко, як дбайливий господар і наставник, з особливим трепетом і любов’ю опікується кожним своїм підопічним. Усі державні свята не обходяться в будинку-інтернаті без урочистих заходів із насиченою концертною програмою, які проводяться помпезно і яскраво, на високому організаційному рівні. Павло Іванович – людина творча, із широкою співочою душею, тож свята проходять за його ініціативи, іноді з його безпосередньою участю, як керівника аматорського колективу художньої самодіяльності. До Міжнародного дня громадян похилого віку для утриманців інтернату та гостей, 1 жовтня 2019 року, була подарована заздалегідь старанно підготовлена насичена концертна програма з яскравими художніми номерами. Окрім міського голови участь у святкуванні взяли почесні гості – голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Миколаївна Звірко та голова Хорольської районної організації ветеранів України Дмитро Андрійович Кражан.

Варто відмітити, що святкове дійство в їдальні будинку-інтернату було особливим через оновлене до непізнаваності інтер’єру холу й столової. Підрядна організація нещодавно завершила ремонтні роботи, розпочаті в травні поточного року, і тепер мешканці будинку-інтернату мають комфорт і побутові зручності європейського зразка. Капітальний ремонт виконано в шикарному дизайнерському рішенні, з використанням сучасних будівельних та оздоблювальних матеріалів, сантехнічного обладнання із урахуванням зручностей для людей з інвалідністю, цікавими елементами декорацій інтер’єру та виконаним художнім панно із зображенням мальовничого пейзажу.

Павло Іванович, як керівник закладу і як творець гарного настрою, зі своєю відповідальною місією впорався на відмінно – глядачі світилися радістю і щастям, відчуваючи душевне тепло, опіку та домашній затишок.

Багаточисельна громадська організація «Ветеран Хорола» на чолі з її очільником Галиною Михайлівною Козловою також не зраджує і підтримує добрі традиції святкування «Дня другої молодості». Ветеранські зустрічі об’єднують хорольців поважного віку в єдину родину, згуртовують і сприяють зміцненню нерозривних і міцних дружніх взаємин, дарують неповторні миті радості від спілкування.

1 жовтня 2019 року у кафе «Барва» за організаційної підтримки міської ради відбулася тепла зустріч хорольських ветеранів для відзначення свята єдності і спадкоємності поколінь. Ведучою на святковому заході була Ірина Віталіївна Титаренко, а музичний супровід забезпечив Теренько Василь Іванович. Для запрошених гостей створено незабутню атмосферу святкового дійства: із запашним короваєм, оригінальними тостами, музично-поетичними виступами сивочолих талантів, та головне – із гарним піднесеним настроєм, широкими щирими посмішками і щасливими вогниками в очах.

Міський голова привітав учасників ветеранського зібрання зі святом та в урочистій атмосфері під зливи оплесків вручив подяки тим, хто відзначився у цьому році найбільшою громадянською активністю і зробив особистий вагомий внесок у розвиток ветеранського руху в місті та соціально-економічний розвиток міста в цілому своєю багаторічною сумлінною працею до виходу на заслужений відпочинок. Він побажав перш за все міцного здоров’я, щоб у житті було побільше добрих зустрічей у колі рідних, близьких та друзів.

Шановні ветерани! Користуйтеся пошаною й увагою не лише у День людей похилого віку, а кожного дня. Ніколи не допускайте таких думок, що ви є забутими й нікому не потрібними, не відчувайте себе соціальним баластом чи тягарем. Наперекір усьому відчувайте себе потрібними й значимими щомиті, ніколи не втрачайте надії на краще і нехай ваш оптимізм, завзяття та позитивна енергія будуть невичерпними у вирії буденних подій. Нехай кожен новий світанок повниться мріями, сподіваннями, бажаннями, гарним настроєм, які надихатимуть вас жити в радість для себе й оточуючих і спонукатимуть діяти, вершити, творити, співати і просто любити! Людського вам безмежного щастя і вічної молодості в душі!

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]