Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

КП "Комунсервіс" інформує!
2020-05-20

Шановні споживачі житлово-комунальних послуг!

Оплата споживачами житлово-комунальних послуг напряму впливає на діяльність кожного житлово-комунального підприємства та відповідно надання житлово-комунальних послуг в тому чи іншому населеному пункті. Ми щомісячно оплачуємо рахунки за спожиті електроенергію та природній газ, а плату за спожиті послуги з водопостачання, водовідведення та поводження з побутовими відходами відкладаємо на потім, накопичуючи заборгованість перед комунальним підприємством.

На законодавчому рівні, наша держава захистила права побутових споживачів комунальних послуг на період карантину та надзвичайної ситуації. Так, у відповідності до пункту 3 розділу II ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни, забороняється нарахування та стягнення неустойки (штраф, пеня) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, а також припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам у разі їх не оплати або оплати не в повному обсязі. Але це не звільняє споживачів від оплати спожитих житлово-комунальних послуг.

Але, рано чи пізно платити все одно доведеться, при чому, сума несвоєчасно сплачених платежів з кожним місяцем накопичується і, як наслідок, споживач буде неспроможний  сплатити таку суму після зняття всіх карантинних обмежень. Що в свою чергу, змусить адміністрацію КП «Комунсервіс» стягувати заборгованість в примусовому порядку через суд та виконавчу службу, в зв’язку з чим боржники будуть зобов’язанні додатково сплачувати судовий та виконавчий збір.

Ми, чудово розуміємо, що запровадження карантинних заходів та надзвичайної ситуації, суттєво впливає, як на життя кожної окремої людини, так і на роботу суб’єктів господарювання, люди щодня втрачають певні кошти. Велика кількість обмежень, суттєво позначились і на роботі КП «Комунсервіс».

Утім, працівники нашого комунального підприємства, щодня забезпечують технологічні процеси подачі води, та водовідведення стоків, збору, вивезення та захоронення твердих побутових відходів, забезпечують чистоту міста, підтримують в належному стані зелені насадження, висаджують квіти та здійснюють ще багато непомітної, але такої важливої для нашого міста роботи.

На час карантину ми призупинили особистий прийом громадян відділом збуту, запровадивши дистанційне обслуговування через телефонні дзвінки та електронні листи. З початку запровадження карантинних обмежень і до тепер, спостерігається негативна тенденція оплати житлово-комунальних послуг побутовими споживачами, що в результаті призводить  до негативних наслідків для КП «Комунсервіс».

 За період карантину значно збільшилося споживання питної води, що вплинуло на збільшення кількості спожитої електроенергії в порівнянні з попереднім періодом, відтак збільшилася сума коштів, яку наше підприємство має сплачувати постачальнику електричної енергії. В свою чергу, щомісячно, підприємство зобов’язане сплачувати значні суми коштів за очищення стічних вод, що транспортуються до очисних споруд нашого міста. Також, наші працівники повинні своєчасно та в повному обсязі отримувати заробітну плату, адже вони також люди і в кожного є родина та діти, яких потрібно утримувати.

Кожен мешканець нашого міста, що користується послугами КП «Комунсервіс» має бути свідомий того, що затримуючи оплату за надані йому послуги, він ставить комунальну сферу перед загрозою, адже саме від ваших платежів напряму залежить робота працівників комунального підприємства, безперебійне водопостачання, водовідведення та вивезення сміття.

Ще раз наголошуємо, що ми розуміємо ситуацію, в якій опинилося населення, але просимо вас, добросовісно відноситись до своїх обов’язків та сплачувати за спожиті послуги, надані нашим підприємством.

 

телефони для довідок:

відділ збуту (абонентський відділ): (05362) 3-31-60

приймальня : (05362) 3-31-81

Email: [email protected]

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]